Συνάντηση Σταύρου Θεοδωράκη με τον Τζιάνι Πιτέλα

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην Ευρωβουλή Τζιάνι Πιτέλα, που βρίσκεται στην Αθήνα για να αναγορευτεί επίτιμος δημότης Αθήνας, είχε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Μαζί με τον επικεφαλής του Ποταμιού ήταν ο ευρωβουλευτής του κινήματος Μίλτος Κύρκος.

PACIFIC-SUN

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συζήτησε με τον Ιταλό ευρωβουλευτή για την ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση, ενώ συνομίλησαν και για τις εκλογές στην Ολλανδία, όπου επικράτησαν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.

Όπως είπε στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο Σταύρος Θεοδωράκης «το ενδιαφέρον του Τζιάνι Πιτέλα, για τους Έλληνες και τις εξελίξεις στην Ελλάδα είναι γνωστό». Και συνέχισε τονίζοντας ότι η συζήτηση που είχαν αφορούσε «κυρίως για την θετική ακτίδα που ήρθε από την Ολλανδία, ότι ηττήθηκαν οι ακροδεξιοί, νίκησαν τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα και νομίζουμε ότι αυτός είναι ο δρόμος να αλλάξουμε την Ευρώπη και όχι βέβαια να την καταστρέψουμε όπως κάποιοι θα ήθελαν». Όπως τόνισε ο επικεφαλής του του κινήματος δεν πρέπει «να συρθούμε σε καινούργιους εθνικολαϊκισμούς, σε εθνικοπατριωτισμούς αλλά να φτιάξουμε καλύτερα την δική μας Ευρώπη διορθώνοντας πολλά από τα λάθη του παρελθόντος».

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος από την πλευρά του αναφέρθηκε στη συνάντηση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στη Ρώμη, εκεί όπως είπε«όλοι οι Ευρωπαίοι θα συναντηθούμε εκεί για να διατρανώσουμε ότι η Ευρώπη των επόμενων 10 χρόνων θα έχει ένα κοινωνικό πυλώνα, θα έχει ασφάλεια και θα έχει δουλειές στο στόχαστρο της».

Ο Τζιάνι Πιτέλα από την πλευρά του αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Μίλτο Κύρκο στη μάχη που δίνουν στην Ευρωβουλή από τη θέση των φιλοευρωπαϊστών. «Είμαστε ευτυχείς», είπε στη συνέχεια, «για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Αυστρία και στην Ολλανδία, ευχόμαστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα και στις προσεχείς εκλογές στην Γαλλία».

Ο Τζιάνι Πιτέλα προσκάλεσε τον επικεφαλής του Ποταμιού στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ομάδα των ευρωσοσιαλιστών Δημοκρατών, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης. Όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης με την παρουσία του και την παρουσία και των άλλων αρχηγών, που ανήκουν στον φιλοευρωπαϊκό χώρο θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν μια ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ευρώπης. Μια Ευρώπη περισσότερο ενωμένη, περισσότερο συνεκτική και που θα έχει στραμμένη περισσότερο την προσοχή της, στην Ελλάδα. Εμείς υποστηρίζουμε τον ελληνικό λαό, εμείς στηρίζουμε το ελληνικό έθνος».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής