Ευ. Βενιζέλος: Ο Φοίβος Ιωαννίδης συγκέντρωνε πάντα την εκτίμηση και την αναγνώριση όλων των πολιτικών χώρων

PACIFIC-SUN

Σε δήλωση προχώρησε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος για τον θάνατο του πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Φοίβου Ιωαννίδη.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Ο Φοίβος Ιωαννίδης είχε ενσωματωθεί στην Ιστορία του Τόπου από τότε που μαζί με λίγους ακόμη έθεσε από την πρώτη στιγμή το μέτρο της αγωνιστικότητας κατά της δικτατορίας. Στη Μεταπολίτευση έθεσε με τη στάση του το μέτρο του πολιτικού ήθους. Συγκέντρωνε πάντα την εκτίμηση και την αναγνώριση όλων των πολιτικών χώρων.

Υπηρέτησε ως βουλευτής, υπουργός, διοικητής του ΙΚΑ, μαχόμενος δικηγόρος στα ποινικά ακροατήρια κυρίως όμως ως ενεργός πολίτης τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου χωρίς εκπτώσεις, αναλαμβάνοντας πάντα το κόστος της αξιοπρέπειας του.

Νιώθω ευγνωμοσύνη γιατί με τίμησε με τη φιλία του από τότε που ήμουν φοιτητής και αυτός ηρωική προσωπικότητα της αντίστασης. Τα παιδιά του, ο Γιάννης και η Μυρτώ, είναι δίκαια υπερήφανα για τον σπάνιο Πατέρα τους και αυτό είναι μια ανεκτίμητη παρακαταθήκη».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής