Στο CERN μετέβη ο Κώστας Γαβρόγλου

Στη Γενεύη μετέβη ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, προσκεκλημένος της Γενικής Δ/ντριας του CERN Fabiola Gianotti, προκειμένου να ανοίξει τις εργασίες του διήμερου Συνεδρίου CERN History Days (1-2 Φεβρουαρίου) για τη συζήτηση της συγγραφής της ιστορίας του CERN.

PACIFIC-SUN

Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν το Κέντρο Έρευνας Ανθρωπιστικών Επιστημών που εδρεύει στην Αθήνα το οποίο ίδρυσε ο καθηγητής Κώστας Γαβρόγλου και το Ινστιτούτο Max Planck for the History of Science με έδρα το Βερολίνο.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Γαβρόγλου θα έχει συναντήσεις με Έλληνες ερευνητές και τεχνικούς του CERN και αμέσως μετά, με την ιδιότητα του υπουργού, θα έχει συνάντηση με τη Γενική Δ/ντρια του Κέντρου, καθηγήτρια Fabiola Gianotti κατά την οποία θα συζητηθούν τα αντισταθμιστικά οφέλη από την ελληνική συνδρομή στο CERN και συγκεκριμένα η αύξηση του αριθμού των σχολείων που θα επισκέπτονται δωρεάν το Ινστιτούτο, η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών καθηγητών και ερευνητών καθώς και η παροχή τεχνολογικών υποδομών προς τα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής