Φάμελλος: Οφείλουμε να μετουσιώσουμε την κοινωνική δυσαρέσκεια σε αίτημα για την επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση

PACIFIC-SUN

Η κυβέρνηση ΝΔ στήνει δικαστήρια στους πολιτικούς της αντιπάλους, μόνο και μόνο για να αλλάξει την πολιτική «ατζέντα» αντί να θέτει ως προτεραιότητα, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την οικονομία, σημειώνει ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογράφο Γιάννη Σπ. Παργινό και δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην εφημερίδα «Παρασκήνιο».

Συμπληρώνει ότι: «Η κούραση, η απογοήτευση και η αναξιοπιστία απέναντι στην κυβέρνηση αποτυπώνονται σιγά-σιγά και στις δημοσκοπήσεις, που καταγράφουν και την αρνητική αξιολόγηση των κυβερνητικών μέτρων για την πανδημία. Η Προανακριτική εναντίον του Νίκου Παππά αποτελεί μία απέλπιδα προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού αυτού κλίματος, δεδομένου μάλιστα ότι πρόκειται για μία υπόθεση που έχει ήδη κριθεί από τη Δικαιοσύνη».

Ερωτηθείς για το χαρακτήρα και τις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Σ.Φάμελλος δηλώνει ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει στο DNA του τις συνεργασίες και είναι αποτέλεσμα μίας μεγάλης πολιτικής συνάντησης δυνάμεων της Αριστεράς με προοδευτικά και δημοκρατικά ρεύματα, κάτι που εκφράστηκε και στις εκλογές του 2019» και ξεκαθαρίζει ότι: «το αίτημα και ο στόχος μίας προοδευτικής κυβέρνησης με συνεργασίες είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και έχει διατυπωθεί έμπρακτα με την ψήφιση της απλής αναλογικής, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί την υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της Αριστεράς αλλά και μία μεγάλη δημοκρατική μεταρρύθμιση. Όμως κάθε ουσιαστική συμμαχία απευθύνεται πρώτα από όλα στην κοινωνία. Οφείλει να απαντά στις δικές της ανάγκες».

«Το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία επιδιώκουμε να συσπειρώσουμε μία νέα κοινωνική πλειοψηφία, ώστε να ανατρέψουμε την πολιτική της ΝΔ που είναι καταστροφική για την ελληνική κοινωνία. Όμως οφείλουμε να μετουσιώσουμε την κοινωνική δυσαρέσκεια σε αίτημα για την επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση» δηλώνει τέλος.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής