Στο ΠΔΕ έργα για το δίκτυο διανομής νερού σε Ελασσόνα και Κόρινθο

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάσσονται δύο έργα ηλεκτρονικής αποτύπωσης του δικτύου διανομής νερού σε Ελασσόνα και Κόρινθο, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.

PACIFIC-SUN

Τα έργα αυτά είναι η προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του δήμου Ελασσόνας, προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ και η προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του δήμου Κορίνθου, προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ.

Με τα έργα αυτά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, δημιουργείται ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου με το οποίο επιτυγχάνεται η ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων στους δύο δήμους, μέσω της ηλεκτρονικής αποτύπωσης του δικτύου διανομής του νερού.

Με την εγκατάσταση του συστήματος τηλεμετρίας εξασφαλίζεται η βέλτιστη λειτουργία του υδροδοτικού συστήματος και η καλύτερη αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού, περιορίζονται οι απώλειες νερού, μειώνεται δραστικά το λειτουργικό κόστος και διασφαλίζεται η ποιότητα του πόσιμου νερού.

Η χρηματοδότηση των δύο έργων, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής