Η κρυολιπόλυση αναβαθμίζεται

Η γνωστή και αγαπημένη σας επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού πάχους εξελίσσεται τεχνολογικά και ακολουθεί τα νέα θεραπευτικά ιατρικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται παγκοσμίως. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι αναίμακτη, εντελώς ανώδυνη, γρήγορη και εύκολη στην εφαρμογή, ενώ εξασφαλίζει μόνιμα αποτελέσματα σε ακόμα πιο σύντομο χρόνο.

PACIFIC-SUN

Πως λειτουργεί η κρυολιπόλυση;
Έχει αποδειχθεί ότι τα λιποκύτταρα δεν αντέχουν το υπερβολικό ψύχος και πεθαίνουν αν βρεθούν σε θερμοκρασία από -2 ως -7 βαθμών Κελσίου. Τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα αναγνωρίζονται από τον οργανισμό και αποβάλλονται με τη βοήθεια των φαγοκυττάρων, μέσω της λέμφου, ενώ υπάρχει στο σημείο αυτό μια ήπια φλεγμονή, χάρις στους μηχανισμούς της οποίας απομακρύνεται καθετί άχρηστο από την περιοχή. Έτσι βελτιώνεται και η κυτταρίτιδα αν υπάρχει, λόγω της αποσυμφόρησης της περιοχής. Η διαδικασία απομάκρυνσης κατεστραμμένων λιποκυττάρων διαρκεί συνήθως 4 έως 6 εβδομάδες, γι αυτό τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται μετά την 3η εβδομάδα, ενώ η περιοχή μπορεί να συνεχίσει να βελτιώνεται ως και 2-3 μήνες μετά.

Ποια είναι τα νέα δεδομένα;
Το νέο τεχνολογικό επίτευγμα CRYO COOL Max διαθέτει το πατενταρισμένο σύστημα Thermo-contrast που αρχικά θερμαίνει στους 42 βαθμούς Κελσίου τον λιπώδη ιστό, ώστε να αυξήσει την αιμάτωση και τον μεταβολισμό του, λόγω αγγειοδιαστολής, και έπειτα ξεκινάει τη διαδικασία ψύξης του σταδιακά ως τους -6 με -7 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον, αυξομειώνει ρυθμικά την υποπίεση στον λιπώδη ιστό με ένα εξελιγμένο σύστημα αναρρόφησης που κάνει μικρομασάζ στην υπό θεραπεία περιοχή τη στιγμή της εφαρμογής, μειώνοντας έτσι τη στάση της αιματικής κυκλοφορίας των αγγείων και τον κίνδυνο δημιουργίας αιματώματος μετά τη θεραπεία, ενώ αυξάνει την αποτοξίνωση της περιοχής και συμβάλλει στην ταχύτερη αποθεραπεία και την επίτευξη του αποτελέσματος.

Η διάρκεια της θεραπείας είναι 55-60 λεπτά. Η αίσθηση της θερμότητας είναι πολύ ευχάριστη, ενώ το ψύχος γίνεται ελάχιστα αντιληπτό, χάρις σε ένα ειδικό εμποτισμένο επίθεμα που τοποθετείται πάνω στο δέρμα, δρα προστατευτικά και το μουδιάζει. Ο ασθενής δεν νιώθει κάποια ενόχληση, μπορεί να χαζέψει στο κινητό του ή απλά να αποκοιμηθεί. Μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία, το δέρμα εμφανίζεται ερεθισμένο, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και διαρκεί ελάχιστα (συνήθως υποχωρεί εντελώς μέσα σε δύο ώρες). Ακολουθεί ένα τοπικό μασάζ για την ενίσχυση της κυκλοφορίας και τη διάσπαση των νεκρωμένων λιποκυττάρων.

Ποια είναι τα αποτελέσματα;
Σε κάθε εφαρμογή κρυολιπόλυσης καταστρέφεται περίπου το 25-30% των λιποκυττάρων που έχουμε ψύξει και τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Αυτό συμβαίνει γιατί κατά την ενήλικη ζωή δεν υπάρχει η δυνατότητα πολλαπλασιασμού των λιποκυττάρων, φυσιολογικά, δηλαδή ο αριθμός τους μειώνεται και δεν επιστρέφει στην προηγούμενη κατάσταση (μόνιμη μείωση της δυνατότητας του οργανισμού να αποθηκεύσει ξανά στο ίδιο σημείο). Σε κάθε εφαρμογή μπορεί να χαθούν τοπικά 4 ως 6 εκατοστά (η μέτρηση γίνεται αρχικά πριν την εφαρμογή και ξανά μετά τις 3 εβδομάδες).

Πότε εφαρμόζεται και για πόσες φορές σε κάθε σημείο;
Συνήθως εφαρμόζεται 1 φορά το μήνα σε κάθε σημείο συσσώρευσης τοπικού λίπους. Κατάλληλα είναι τα άτομα που δεν έχουν υπερβολικό βάρος, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα τοπικού πάχους (σε ψωμάκια, κοιλιά, πλάγια πάνω από το παντελόνι, στην πλάτη κάτω από το σουτιέν, στο εσωτερικό των μηρών).

Σε κάθε περιοχή μπορεί να εφαρμοστεί ως και 4 φορές, ανάλογα βέβαια αν υπάρχει αρκετή συσσώρευση λίπους, ενώ συνήθως ικανοποιητικά κρίνονται τα αποτελέσματα στις 2-3 εφαρμογές. Αν κάποιος θέλει να βελτιώσει 2 διαφορετικά σημεία (π.χ. ψωμάκια και κοιλιά) τότε μπορεί να το κάνει σε μία εφαρμογή στοχεύοντας ταυτόχρονα σε 4 σημεία, πετυχαίνοντας έτσι ταχύτερα και εντυπωσιακότερα αποτελέσματα.

Χάρις στην αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας και την πρόοδο της επιστήμης κάθε περίπτωση τοπικού πάχους μπορεί να αντιμετωπιστεί, αποτελεσματικά, ανώδυνα και μόνιμα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής