Άρτα: Δύο συλλήψεις για αρχαία, εκρηκτικά, όπλα και ασύρματους

PACIFIC-SUN

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας στην κατάσχεση αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς, που εντοπίστηκαν σε περιοχή της Άρτας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, που κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, περί όπλων και ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Ειδικότερα, σε έρευνα στην κατοικία των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι χάλκινα και αργυρά νομίσματα αρχαίων χρόνων, δεκατέσσερα οθωμανικά νομίσματα, έντεκα δαχτυλίδια διαφόρων εποχών, είκοσι ένα μολύβδινα και χάλκινα μικροαντικείμενα και εξαρτήματα (αρχαίων και βυζαντινών χρόνων), χάλκινο πηνιόσχημο αντικείμενο, μολύβδινο αντικείμενο με εγχάρακτο ρόδακα και σιδερένια αιχμή δόρατος.

Τα αντικείμενα, αφού εκτιμήθηκαν από αρχαιολόγο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Άρτας, διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις για τις αρχαιότητες και την πολιτιστική κληρονομιά.

Ακόμη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις ανιχνευτές μετάλλων, επτά ασύρματοι-πομποδέκτες, πολεμικό τυφέκιο, δύο αεροβόλα τυφέκια, εκατόν πενήντα  φυσίγγια πολεμικών τυφεκίων διαφόρων διαμετρημάτων, πενήντα οκτώ φυσίγγια περιστρόφου διαφόρων διαμετρημάτων, 300 γραμμάρια πυρίτιδας και χειροποίητο μαχαίρι μήκους 35 εκατοστών.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής