Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο Greek Tourism & Gastronomy Workshop στη Βαρσοβία

PACIFIC-SUN

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο Greek Tourism & Gastronomy Workshop που διοργανώθηκε στη Βαρσοβία, στο πλαίσιο της στρατηγικής ενίσχυσης της δυναμικής τουριστικής αγοράς της Πολωνίας, η οποία κατέλαβε την 4η θέση στο σύνολο των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στην Κρήτη τη σαιζόν 2023.

Κατά τη διεξαγωγή του Workshop, η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β) με ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, ενώ έγινε παρουσίαση του τουριστικού της προϊόντος.

Η Κρήτη αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό των Πολωνών τουριστών, οι οποίοι ενδιαφέρονται κυρίως για το «προϊόν» ήλιος – θάλασσα, ωστόσο οι επαγγελματίες που παρευρέθησαν έδειξαν ειδικό ενδιαφέρον και για την διοργάνωση ταξιδίων που άπτονται του τουρισμού κινήτρων (incentive), του πολιτιστικού και γαστρονομικού τουρισμού.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η Πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία Νίκη Καμπά, η οποία επεσήμανε τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού, ενώ ακολούθως η Προϊσταμένη του γραφείου του ΕΟΤ Πολωνίας Νικολέτα Νικολοπούλου τόνισε τη μεγάλη ανάπτυξη της πολωνικής τουριστικής αγοράς στην Ελλάδα.

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ήταν η τιμώμενη Περιφέρεια και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου στην παρουσίαση- χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην πολυμορφία, την εναλλακτικότητα, την μοναδικότητα της Κρήτης, στον Παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν επίσης, ο Αν. Προϊστάμενος της Δ/νσης Τουρισμού Νίκος Αλεξάκης, και η Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Ηρακλείου Ελένη Βουγιουκαλάκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Κ. Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κώτσογλου
δήλωσε σχετικά: «Η Κρήτη αποδίδει σεβασμό σε κάθε επισκέπτη της. Πολύ περισσότερο
σε μια χώρα που είναι πλέον η 4 η δύναμή της μετά από Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και
Γαλλία! Στο πλαίσιο αυτό, η Πολωνία θα είναι στις χώρες που πάντα θα επισκεπτόμαστε
και γιατί είναι μια ευαίσθητη κοστολογικά περίοδος και γιατί μας λείπουν οι αγορές που
μαστίζονται από τον πόλεμο αλλά και γιατί η Κρήτη, είναι παντού!!».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής