Μ. Παγώνη: Τα μέτρα «ελάφρυνσης» για τους πλήρως εμβολιασμένους μπορούν να εφαρμοστούν αλλά με προσοχή

PACIFIC-SUN

Έκκληση να σπεύσουν να εμβολιαστούν άμεσα όσοι δεν το έχουν πράξει μέχρι στιγμής, απηύθυνε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Αθήνα 9.84.

Ειδικότερα, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι βάσει των νεότερων στοιχείων, παρατηρείται αυξημένη μεταδοτικότητα του Covid-19 σε ποσοστό 50-60%, γεγονός το οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε, καταδεικνύει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να μην αμελήσουμε να εμβολιαστούμε πριν αναχωρήσουμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

«Στόχος μας είναι να έχει εμβολιαστεί το 80% των πολιτών προκειμένου  να καταφέρουμε να  χτίσουμε το περιβόητο επαρκές τείχος  ανοσίας έναντι του κορωνοϊού και να αισθανθούμε όλοι ότι τα πράγματα πάνε καλά. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι οι εμβολιασμοί».

Παράλληλα, χαρακτήρισε ορθές τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με τη διατήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας προς τον σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού.

«Ποτέ δεν είπαμε να πετάξουμε τις μάσκες ή να μην κρατήσουμε τις αποστάσεις. Όταν λέμε ότι βγάζουμε τις μάσκες εννοούμε σε έναν εξωτερικό χώρο όπου δεν παρατηρείται συνωστισμός και υπάρχουν λίγα άτομα τα οποία γνωρίζουμε ότι είναι εμβολιασμένα. Πρέπει πάντοτε να είμαστε όλοι με μια μάσκα στην τσάντα ή στην τσέπη».

Τέλος με αφορμή τη συζήτηση για τις επικείμενες ανάσες ελευθερίας στους πλήρως εμβολιασμένους, εκτίμησε ότι τα μέτρα «ελάφρυνσης» που σχεδιάζει και αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, μπορούν να εφαρμοστούν αλλά με προσοχή.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής