ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 0,2% στους εγγεγραμμένους γιατρούς στους Ιατρικούς Συλλόγους, το 2020

PACIFIC-SUN

Αύξηση 0,2% καταγράφηκε στον αριθμό των εγγεγραμμένων ιατρών στους Ιατρικούς Συλλόγους πέρυσι σε σχέση με το 2019, και αυτοί ανήλθαν σε 66.187 άτομα, σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ.

Κατά περιφέρεια της χώρας, η μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό των ιατρών, σε απόλυτες τιμές, παρατηρήθηκε στις Περιφέρειες της Αττικής (0,9%) και της Ηπείρου (7,1%). Αντίθετα, η μεγαλύτερη μείωση, σε απόλυτες τιμές, παρατηρήθηκε στις περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας (13,8%) και της Θεσσαλίας (3,1%). Κατά φύλο, παρατηρήθηκε ότι ο αριθμός των ανδρών ιατρών αυξήθηκε κατά 17 άτομα (0,05%) και των γυναικών ιατρών κατά 112 άτομα (0,4%).

Αναφορικά με τις ειδικότητες, οι κυριότερες με βάση τον αριθμό των ιατρών στο σύνολο της χώρας είναι οι ειδικότητες της Παθολογίας, της Παιδιατρικής, της Καρδιολογίας, της Βιοπαθολογίας, της Γενικής Ιατρικής και της Μαιευτικής- Γυναικολογίας. Παρατηρήθηκε δε, αύξηση στον αριθμό των ιατρών που ανήκουν στις ειδικότητες των Παιδιάτρων, των Καρδιολόγων και της Γενικής Ιατρικής και μείωση στις ειδικότητες των Παθολόγων, των Μικροβιολόγων, των Μαιευτήρων-Γυναικολόγων και των λοιπών ειδικοτήτων και άνευ ειδικότητας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, οι εγγεγραμμένοι οδοντίατροι ανήλθαν πέρυσι σε 13.668 άτομα, παρουσιάζοντας αύξηση 1,5% σε σχέση με το 2019. Η μεγαλύτερη αύξηση, σε απόλυτες τιμές, παρατηρήθηκε στην Αττική (1,2%), ενώ η μεγαλύτερη μείωση, σε απόλυτες τιμές, παρατηρήθηκε στην Ήπειρο (3,3%). Κατά φύλο, παρατηρείται ότι το 2020 ο αριθμός των ανδρών οδοντιάτρων σημείωσε αύξηση 0,2% και των γυναικών 2,9%.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής