Βουλγαρία: Απέσπασε οκτώ μετάλλια στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων

PACIFIC-SUN

Οι ομάδες της Βουλγαρίας κέρδισαν οκτώ μετάλλια στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων (JBOI) σε διαγωνισμό με 64 συμμετέχοντες από 13 χώρες, ανακοίνωσε στις 30 Νοεμβρίου το υπουργείο Παιδείας και Επιστημών. Η πρώτη βουλγαρική ομάδα ήταν επίσης στην κορυφή της ομαδικής κατάταξης.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος διεξήχθη εξ αποστάσεως, πραγματοποιήθηκε στη Στρούμιτσα της Βόρειας Μακεδονίας.

Στην πρώτη βουλγαρική ομάδα, χρυσά μετάλλια έλαβαν η Σιμόνα Χρίστοβα από τη 10η τάξη του Μαθηματικού Γυμνασίου στο Σούμεν και ο Αντρέι Στεφάνοφ από την 9η τάξη του Α’ Ιδιωτικού Μαθηματικού Γυμνασίου στη Σόφια.

Οι μαθητές της 9ης τάξης Σερκάν Ρασίντ και ‘Ιβο Ιβάνοφ του Μαθηματικού Γυμνασίου στο Σούμεν κέρδισαν ασημένια μετάλλια.

Στη δεύτερη βουλγαρική ομάδα, ο Ντενισλάβ Μάνεφ, μαθητής της 8ης τάξης στο Φυσικομαθηματικό Γυμνάσιο στο Γκάμπροβο, απέσπασε μετάλλιο. Χάλκινα μετάλλια κέρδισαν οι Γιορντάν Τσοκάνοφ και Μπόρις Αγγέλοφ από το Μαθηματικό Γυμνάσιο της Σόφιας και ο Αλεξάντερ Πέντοφ από το Μαθηματικό Γυμνάσιο του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη).

Οι επικεφαλής των δύο ομάδων είναι ο Ιλιάν Γιορντανόφ από το Ινστιτούτο Μαθηματικών και Πληροφορικής της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών και ο Ντιμίταρ Ντόμπρεφ από το Πανεπιστήμιο του Σούμεν.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής