Κύπρος: Μία από τις μικρότερες μειώσεις σε επιβατικές πτήσεις είχε η χώρα τον Δεκέμβριο

PACIFIC-SUN

Την 3η χαμηλότερη μείωση σε επιβατικές πτήσεις ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε τον μήνα Δεκέμβριο η Κύπρος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Eurostat, τον Δεκέμβριο 2021, ο αριθμός των επιβατικών πτήσεων στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 130% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020, παρότι εξακολουθεί να παραμένει κάτω από τα επίπεδα που επικρατούσαν πριν από την πανδημία του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, η Κύπρος κατατάσσεται στην 3η χαμηλότερη θέση με μείωση -9% (Κροατία -6% και Ελλάδα -8%), με τις Τσεχία και Αυστρία να σημειώνουν τη μεγαλύτερη μείωση με ποσοστό -41%.

Σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, αναφέρει ότι συνολικά, βάσει των στοιχείων της Eurostat, σε σύγκριση με το 2019, το 2021 η χώρα που παρουσίασε τα περισσότερα σημάδια ανάκαμψης ως προς τον αριθμό των επιβατικών πτήσεων ήταν η Ελλάδα με -29%, με την Κύπρο και το Λουξεμβούργο να ακολουθούν με -38% και -39%, αντίστοιχα. Τα λιγότερα σημάδια ανάκαμψης κατέγραψε η Ιρλανδία με ποσοστό -64%, με τις Σλοβενία και Τσεχία να ακολουθούν με ποσοστό -62%.

Τα δεδομένα που παρουσιάζει η Eurostat αποτελούν ενθαρρυντική εξέλιξη για την χώρα, αφού διαφαίνεται ότι η Κύπρος παραμένει

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής