Η Βουλγαρία παρουσιάζει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις ιστορικές αλυκές της Provadia

PACIFIC-SUN

Τα αλατωρυχεία της Προβάδιας (Provadia-Solnitsata), τα αρχαιότερα στην Ευρώπη, θα παρουσιαστούν με έκθεση αφίσας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, αναφέρει η Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών. Την εκδήλωση θα φιλοξενήσει ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής του ΕΛΚ Εμίλ Ράντεφ.

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την αρχαιολογική ομάδα υπό την ηγεσία του ακαδημαϊκού Βασίλ Νικόλοφ από το Εθνικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και Μουσείο του BAS και το Ιστορικό Μουσείο στην Προβάντια, κοντά στη Βάρνα.

Η έκθεση «Provadia-Solnitsata: (5600-4350 π.Χ.)» θα εγκαινιαστεί επίσημα στις 24 Οκτωβρίου στην αίθουσα Γεχούντι Μενουχίν του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η αξιόλογη πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της Βουλγαρίας και της Ευρώπης θα παρουσιαστεί από την πρόεδρο της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, Τζούλιαν Ρεβάλσκι, από τον Βασίλ Νικόλοφ και ολόκληρη την αρχαιολογική ομάδα, η οποία υπό την καθοδήγησή του, από το 2005, πραγματοποιεί επιτόπιες μελέτες της «Provadia-Solnitsata».

Η έκθεση περιλαμβάνει 25 αφίσες με φωτογραφίες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις επιστημονικές ανακαλύψεις και τα μοναδικά ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή της Προβαδίας.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την τεχνολογία της εξόρυξης αλατιού – τη στρατηγική πρώτη ύλη που μετέτρεψε την αλυκή στο αρχαιότερο αστικό κέντρο της Ευρώπης.

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί ο προϊστορικός αμυντικός οικισμός από τα πρώτα πέτρινα φρούρια στην Ευρώπη – ένα εξαιρετικό επίτευγμα της στρατιωτικής θεωρίας και της οικοδομικής τέχνης, καθώς και εντυπωσιακά στοιχεία για τις εμπορικές σχέσεις και την κοινωνική ιεραρχία, στην περιοχή του κάτω ρου του ποταμού Προβάδια και των λιμνών της Βάρνας, από το 5600 έως το 4350 π.Χ., αναφέρει επίσης η BAS.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής