Νεκρή η Βρετανίδα βουλευτής Τζο Κοξ

PACIFIC-SUN

Η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Τζο Κοξ, έχασε τη ζωή της μετά από επίθεση με πιστόλι και μαχαίρι στο Μπίρστολ του δυτικού Γιόρκσαϊρ, στην Αγγλία, νωρίτερα το απόγευμα. Η βουλευτής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο του Λιντς, όπου και τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου της, κάνοντας λόγο και για έναν 77χρονο άνδρα που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης και νοσηλεύεται, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του.

Οι Αρχές συνέλαβαν και ανακρίνουν τον μοναδικό ύποπτο για τη δολοφονία, έναν 52χρονο άνδρα, κάτοικο της περιοχής, που οι γείτονές του τον χαρακτήρισαν «μοναχικό».

H Κοξ τασσόταν κατά της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει ότι ο 52χρονος φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» και δήλωνε υπέρ του BREXIT.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε «τραγωδία» τον θάνατο της Κοξ που, όπως είπε, ήταν αφοσιωμένο μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου. «Οι σκέψεις μου είναι με τον σύζυγό της Μπρένταν και τα δύο μικρά παιδιά της» μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, είπε ότι αισθάνεται «σοκαρισμένος» από την είδηση. «Η οικογένεια των Εργατικών και όλη η χώρα έχουν υποστεί σοκ και εκφράζουν τη θλίψη τους μετά τον φρικτό θάνατο της Τζο Κοξ», έγραψε στο Twitter.

 

Αναστέλλονται οι καμπάνιες για το δημοψήφισμα
Οι προεκλογικές εκστρατείες των υποστηρικτών και των αντιπάλων της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανεστάλησαν λόγω της δολοφονίας της Τζο Κοξ.

H Τράπεζα της Αγγλίας, αμέσως μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος της Κοξ, ανακοίνωσε ότι ο διοικητής της, ο Μαρκ Κάρνεϊ, δεν θα εκφωνήσει την ομιλία του απόψε στο Μάνσιον Χάουζ, όπως ήταν προγραμματισμένο. Ο Κάρνεϊ, που επρόκειτο να μιλήσει για την οικονομική τεχνολογία, θα κάνει μόνο μια σύντομη παρέμβαση που θα αφορά «τα σημερινά γεγονότα», διευκρίνισε η Τράπεζα.

 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής