Νέο δημοψήφισμα ζητούν περισσότεροι από 800.000 Βρετανοί

PACIFIC-SUN

Με περισσότερες από 800.000 υπογραφές, η πρωτοβουλία των Βρετανών μπορεί να ελπίζει για τη διεξαγωγή και δεύτερου δημοψηφίσματος, προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Μέχρι τις 11.00 το πρωί, περίπου 820.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση, διεκδικώντας τη επανάληψη του δημοψηφίσματος.

Το μεγάλο ενδιαφέρον των Βρετανών πολιτών, των αστικών κέντρων έχει ρίξει το σύστημα και η εφαρμογή έχει τεθεί εκτός λειτουργίας. Με 100.000 υπογραφές, σύμφωνα με το Αγγλικό σύνταγμα, μπορεί να εισαχθεί σε συζήτηση στη Βουλή.

Η πρωτοβουλία προήλθε έπειτα από την κίνηση 100.000 κατοίκων του Λονδίνου να ζητήσουν από τον δήμαρχο της πόλης να κηρύξει την ανεξαρτησία της βρετανικής πρωτεύουσας και να αξιώσει την ένταξή της στην Ε.Ε.

Οι διοργανωτές του εγχειρήματος θεωρούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει ένα νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, εάν το αποτέλεσμα της εξόδου ή της παραμονής είναι μικρότερο του 60% και η συμμετοχή δεν υπερβαίνει το 75%, τότε να κρίνεται αναγκαία η επανάληψη του δημοψηφίσματος.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής