Ζέττα Μακρή: Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κέρδισε επάξια με το έργο του την ενίσχυσή του

PACIFIC-SUN

«Ενισχύουμε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και για εκπαιδευτικούς και για εθνικούς λόγους» τόνισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή υποστηρίζοντας τις διατάξεις της τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού για τα «Μέτρα για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, την προστασία και ενίσχυση του ελληνόφωνου τραγουδιού και των ηχογραφημάτων νέων δημιουργών ή καλλιτεχνών, καθώς και την προστασία και διάχυση της ελληνικής γλώσσας, στο πλαίσιο της διαφύλαξης και ανάδειξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της εμπορικής πολιτικής του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων και λοιπές διατάξεις» που συζητείται στην Ολομέλεια.

Η υφυπουργός τόνισε ότι «το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο κέρδισε επάξια την ενίσχυσή του με το έργο του». Επισήμανε ότι οι σχετικές διατάξεις της τροπολογίας αφορούν την εύρυθμη λειτουργία, μετά τις αλλαγές που έγιναν με την ψήφιση του πρόσφατου νόμου, για την ομαλή λειτουργία του Δημοκριτείου. «Έχουν αμιγώς εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι η πρώτη πρωτοβουλία που λαμβάνουμε ώστε να διασκεδαστούν και οι όποιες ανησυχίες υπήρχαν περί αποδυνάμωσης των περιφερειακών Πανεπιστημίων».

Η κυρία Μακρή, ανέφερε ότι με τις διατάξεις της τροπολογίας η έδρα του Τμήματος Νοσηλευτικής παραμένει στο Διδυμότειχο έως τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 και από το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 θα μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη. Η ρύθμιση αυτή είπε «είναι αναγκαία για λόγους ασφαλείας, δικαίου ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος προετοιμασίας για την αλλαγή της έδρας» και της εύρυθμης λειτουργίας του Τμήματος.

Επίσης, αντιμετωπίζονται θέματα της ακαδημαϊκής λειτουργίας των Τμημάτων Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Εργοθεραπείας καθώς και Ανθρωπιστικών Σπουδών της ομώνυμης μονοτμηματικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου με έναρξη ισχύος το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 ώστε να έχουμε ομαλή μετάβαση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, είπε ότι, όπως είχε επισημάνει το κόμμα του και κατά την ψήφιση του νόμου, διαφωνεί «με τον κανιβαλισμό που έγινε του Διεθνούς Πανεπιστημίου προκειμένου να ενισχυθεί ένα άλλο, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο» σημειώνοντας πως με το άρθρο 7 της τροπολογίας «συνεχίζεται αυτό το έργο» καθώς «παίρνετε Τμήματα και Σχολές από το Διεθνές Πανεπιστήμιο και τα πηγαίνετε στο Δημοκρίτειο» και διερωτήθηκε: Τι θα γίνει με το Διεθνές Πανεπιστήμιο, θα λειτουργήσει ή όχι; Και πότε θα σταματήσετε την λογική του κλείνω ή υπονομεύω ή υποβαθμίζω ένα Πανεπιστήμιο για να ενισχύσετε το Δημοκρίτειο;».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής