Β. Πατουλίδου: Είμαι ταγμένη να υπηρετώ το κοινό καλό

PACIFIC-SUN

Η Βούλα Πατουλίδου, η χρυσή Ολυμπιονίκης το 1992, με πολυετή θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικεί τη μετάβαση στο Ευρωκοινοβούλιο, ως υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας και μίλησε στον Αθήνα 984 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Εκλέχθηκε το 2014 με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, έχοντας την εποπτεία 14 Δήμων. Το 2016 ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κεντρικής Μακεδονίας και από το 2015 ασκούσε τα καθήκοντα της Προέδρου του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης.

«Είμαι τα τελευταία 10 χρόνια με τον κ. Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια. Μέσα σε ένα χρόνο έκανα μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση, δούλεψα για να μάθω αυτό που κλήθηκα να κάνω. Είμαι αυτό που λένε σταρ, αλλά με γνώση. Και το εισέπραξε η Θεσσαλονίκη. Αξιοποιήσαμε ευρωπαϊκούς πόρους με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Πρασινίσαμε γωνιές της πόλης, εργαστήκαμε πάνω σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα ώστε να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο το Στρατόπεδο του Παύλου Μελά και αναμένεται να ολοκληρωθεί. Στη διάρκεια του lockdown δώσαμε ανάσα σε μικρές επιχειρήσεις. Επίσης, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής της πόλης, βραβεύεται ακόμα και τώρα. Το λιμάνι, αυτός ο κοιμισμένος γίγαντας, έφτασε να υποδέχεται 80 κρουαζιερόπλοια».

… «Αφότου μου έγινε η πολιτική πρόταση για την ευρωβουλή, είπα να δοκιμάσω να είμαι ακόμα πιο χρήσιμη για τον τόπο, συνεχίζοντας να προσφέρω. Δε μου αρέσουν τα στεγανά, μπορώ να προσφέρω όπου κληθώ, όπου χρειαστεί. Με ενδιαφέρει κι ο αθλητισμός το κομμάτι που αφορά στην καλύτερη υγεία…»

Σε ερώτηση για τα αναγνωρίσιμα πρόσωπα στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων, δήλωσε ότι έγινε αστέρι μετά από την Ολυμπιακή της νίκη στη Βαρκελώνη.

«Celebrity δεν ήμουν ποτέ. Σταρ έγινα λόγω της νίκης στους ολυμπιακούς αγώνες. Κι αυτό σημαίνει ότι σε αναγνωρίζει λίγο περισσότερος κόσμος….. Είμαι ταγμένη να υπηρετώ το κοινό καλό. Ως αντιπεριφερειάρχης έλαβα αποφάσεις, αξιολογήθηκα και κρίθηκα. Είχα συνέπεια λόγων και έργων και νομίζω εξ αιτίας της αξιοπιστίας βγήκα δύο φορές πρώτη σε σταυρούς στην Ελλάδα. Ήταν η αναγνώριση της δουλειάς κι αυτό είναι τιμητικό για εμένα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Πρέπει να ψάχνουμε τα πρόσωπα που ψηφίζουμε. Πρέπει να διακρίνουμε την αξιοπιστία. Εκεί χτυπά η καρδιά της διοίκησης, στο να είμαστε συνεπείς σε αυτά που λέμε».

«Το …Εθνική Ελλάδας παίζει πολύ τις τελευταίες ημέρες και λίγο παρεξηγήθηκε. Ακόμη και πίσω από αυτό πολλές φορές έχουμε κρυφτεί. Προσωπικά, φέρω με καμάρι το εθνόσημο στο στήθος. Ενοχλήθηκα και στενοχωρήθηκα όταν δεν μπορέσαμε να βρούμε το δίκιο μας. Δεν θα έπρεπε να είχαμε καταφύγει στην Ευρώπη για συγκεκριμένα εσωτερικά ζητήματα. Όταν είμαστε εκτός συνόρων πρέπει να υπηρετούμε τα εθνικά συμφέροντα.

…Με ενόχλησε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου. Θέλουμε την αλήθεια, να πέσει άπλετο φως, αλλά θα έπρεπε να φροντίσουμε να το κάνουμε εδώ, στη χώρα μας….. Εάν μελλοντικά τεθεί τέτοιο ζήτημα, θεωρώ ότι θα πρέπει να μην έχουμε φτάσει εκεί, πρέπει να επιμείνουμε να τελειώσει εντός συνόρων, να το έχουμε προλάβει και να μη συμβεί».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής