Τσίπρας: Στρατηγικής σημασίας το έργο της Ιόνιας Oδού

«Είναι μεγάλη η χαρά που νιώθουμε όλοι σήμερα, καθώς παραδίδουμε ένα οδικό έργο στρατηγικής σημασίας για όλη τη Δυτική Ελλάδα, ένα οδικό έργο στρατηγικής σημασίας για την Ήπειρο», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Ιόνιας Οδού.

PACIFIC-SUN

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι πρόκειται για «ένα έργο που βγάζει από την απομόνωση τη Δυτική Ελλάδα και αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας στην ευρύτερη περιοχή».

Πρόσθεσε ότι «δίνει μια μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην περιφερειακή ανάπτυξη, στο εμπόριο, στις μεταφορές, στον τουρισμό, και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη και ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα της Ηπείρου».

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «τα έργα αυτά ξεκίνησαν το 2006, τέσσερις κυβερνήσεις πριν από εμάς, ολοκληρώνονται με εμάς» και συμπλήρωσε «ταυτόχρονα, όμως, αναπόφευκτη, είναι και η σύγκριση. Η σύγκριση της αποτελεσματικότητας, η σύγκριση του χρονοδιαγράμματος. Μέσα σε δύο χρόνια, σε δυόμιση χρόνια, όχι μόνο καταφέραμε να ξεκολλήσουμε τα έργα, να τα επανεκκινήσουμε».

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη «όλους εκείνους, και είναι πολλοί, που τη δύσκολη εκείνη περίοδο εργάστηκαν εντατικά και κατάφεραν να κάνουν πράξη κάτι που για κάποιους εθεωρείτο εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να συμβεί».

«Εχει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο το γεγονός ότι ολοκληρώνουμε τα έργα στην ώρα τους και τα παραδίδουμε στους πολίτες, αλλά και το ότι καταφέρνουμε να αλλάξουμε την εντύπωση που κυριαρχούσε για χρόνια στη συλλογική συνείδηση, ότι δηλαδή προστασία του δημόσιου συμφέροντος και μεγάλα οδικά έργα, ήταν δύο έννοιες ασύμβατες», υποστηριξε ο κ. Τσίπρας.

«Μπορούν τα μεγάλα έργα που εξυπηρετούν τον πολίτη, που αναβαθμίζουν ολόκληρες Περιφέρειες και δίνουν οικονομική πνοή σε μια ξεχασμένη περιοχή της χώρας μας, μπορούν να συμβαδίζουν με την προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Και αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε σήμερα με τα εγκαίνια και του τελευταίου μεγάλου άξονα. Μένει ένα κομμάτι, το Ε65, αλλά ουσιαστικά με τα εγκαίνια σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα, σε ό,τι αφορά το πλαίσιο του οδικού της δικτύου, γυρίζει σελίδα», συνέχισε.

«Η Ιόνια Οδός φέρνει πιο κοντά την Ε.Ε. και τα Δυτικά Βαλκάνια στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, όμως, φέρνει πιο κοντά και την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα με την υπόλοιπη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι «η συμβολή της Ιόνιας Οδού στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής θα μεγιστοποιηθεί αν ενταχθεί σε ένα συνολικότερο σχεδιασμό αναβάθμισης και αξιοποίησης των περιφερειακών υποδομών».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής