Θεοδωράκης: Ο νέος κόσμος που έρχεται στο Ποτάμι μου δίνει ελπίδα

Mεγάλη μερίδα του κόσμου θεωρεί ότι η συμβολή του Ποταμιού στην ελληνική κοινωνία είναι θετική, σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 247, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη νέα εκκίνηση του Ποταμιού, ενόψει των ευρωεκλογών.

PACIFIC-SUN

«Τα κόμματα υπάρχουν όσο υπάρχει ο λόγος της ύπαρξής τους και το Ποτάμι έχει αποδείξει ότι είναι μια διαφορετική φωνή στο Κοινοβούλιο», είπε, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ρεαλιστή στις δύσκολες στιγμές και όχι αιθεροβάμων.

Περιέγραψε ως ελπιδοφόρο το γεγονός ότι πολλοί νέοι άνθρωποι και πολλά νέα πρόσωπα βρέθηκαν χθες στη μεγάλη γιορτή για τα 5 χρόνια του Κινήματος, που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Αθηναΐδα. «Πολίτες που λένε ότι πρέπει να στηριχθεί ένα Κίνημα που δεν κάνει πίσω και δεν υποχωρεί μπροστά στο πολιτικό κόστος», τόνισε.

Ερωτηθείς για το ποια είναι η θέση του Ποταμιού σε σχέση με τις “γέφυρες” που ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης αστειευόμενος απάντησε πως ως «ποτάμι», το Ποτάμι μπορεί να γνωρίζει την τεχνοτροπία μιας γέφυρας, αλλά δεν έχει σχέση με τις γέφυρες προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είμαστε υπάλληλοι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας», ξεκαθάρισε. «Θα πολιτευτούμε ως Ποτάμι μέχρι τέλους τόσο στις Ευρωεκλογές, όσο και στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν».

Και πρόσθεσε πως το Ποτάμι θα συνεχίσει να στηρίζει στη Βουλή τις προτάσεις που θεωρεί σωστές και να αποδοκιμάζει όσες θεωρεί λάθος, είτε προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε από τη ΝΔ.

Ερωτηθείς, για άλλη μια φορά, σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο επικεφαλής του Ποταμιού διευκρίνισε πως το Ποτάμι δεν πιστεύει στο χάος και γι’ αυτό, από τη Βουλή, θα προσπαθήσει να δώσει λύση σε περίπτωση ακυβερνησίας. Επανέλαβε τις 5 προϋποθέσεις που θέτει το Ποτάμι, η αποδοχή των οποίων θα κρίνει εάν θα στηρίξει ένα επόμενο κυβερνητικό σχήμα: Πρώτα οι νέοι, όχι στα κόμματα, μπροστά το περιβάλλον, ναι στη διαφορετικότητα, ναι στη δική σου δουλειά.

Η λύση, είπε, δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι προσδεδεμένος στον λαϊκισμό, αλλά ούτε και η αυτοδύναμη ΝΔ. « “Το παιδιά ερχόμαστε” που λένε οι άνθρωποι της ΝΔ ακούγεται σαν απειλή», τόνισε. «Όλοι οι πολιτικοί εμφανίζονται προοδευτικοί και μεταρρυθμιστές, αλλά όταν έρχεται η στιγμή να αποφασίσουν γίνονται λαϊκιστές ή επιστρέφουν στον συντηρητισμό. Αφήστε να αποδειχτεί στην πράξη αν αντέχει η ΝΔ την ατζέντα του Ποταμιού».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής