Σύσκεψη Μ. Χρυσοβελώνη με εκπροσώπους φορέων και Οργανισμών για την γυναικεία επιχειρηματικότητα

Ευρεία Σύσκεψη με εκπροσώπους Οργανισμών και Φορέων είχε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών η υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, για θέματα γυναικείας επιχειρηματικότητας.

PACIFIC-SUN

Στην συνάντηση έγινε συζήτηση για τους τρόπους συνεργασίας παραγόντων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την κεντρική κυβέρνηση και επιχειρήσεις με κοινωνικό πρόσημο από τον χώρο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Στόχος, η συνέργεια όλων με σκοπό τη μείωση της γυναικείας ανεργίας και την άρση του οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνουν κυρίως ευάλωτες γυναίκες όπως χρόνια άνεργες, μετανάστριες, προσφύγισσες ή θύματα έμφυλης βίας και διακρίσεων.

H υφυπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε για θέματα αρμοδιότητάς της, το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ισότητα των φύλων που ψηφίστηκε πρόσφατα, τις Συμφωνίες Συνεργασίας με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ για την εφαρμογή πολιτικών ισότητας στους Δήμους και τις Περιφέρειες από τους νέους αιρετούς που θα προκύψουν στις εκλογές του Μαΐου, καθώς και για σειρά επαφών σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και των γυναικείων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Όλοι οι μετέχοντες συμφώνησαν να διαμορφώσουν και να υποβάλλουν άμεσα από μία πρόταση ανά φορέα, τομέα δραστηριότητας και αντικείμενο η οποία θα αποτελέσει μια σταθερή «εργαλειοθήκη» που θα ταξιδέψει σε όλη τη χώρα παρέχοντας σε γυναίκες επιχειρηματίες ή νέες επιχειρηματίες που ξεκινούν ή πρόκειται να ξεκινήσουν την επιχειρηματική τους προσπάθεια πληροφορίες και συμβουλευτική με βάση την ήδη κατακτημένη εμπειρία.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής