Συνάντηση Στέλιου Πέτσα – Βασίλη Θώδα για τα έργα στον Δήμο Ζωγράφου

Η πορεία των έργων και των παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του Δήμου Ζωγράφου βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα με τον Δήμαρχο Ζωγράφου Βασίλη Θώδα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου.

PACIFIC-SUN

Στη συνάντηση πήρε μέρος και ο μέχρι πρότινος Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος. Από την αρχή της συζήτησης ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι θα τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις της προηγούμενης Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών σε ό,τι αφορά στον Δήμο Ζωγράφου.

Ο κ. Θώδας ενημέρωσε τον κ. Πέτσα σχετικά με τα προγραμματισμένα έργα και τις δρομολογημένες παρεμβάσεις για την ανάπλαση της πόλης, τα οποία θα κατατεθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο αναπληρωτής Υπουργός, εξέφρασε τη στήριξή του στις προτάσεις που παρουσίασε ο Δήμαρχος της πόλης και δεσμεύτηκε για την άμεση ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δύο σημαντικών παρεμβάσεων που αφορούν στην κατασκευή Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Βίλα Αγλατζιά, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου για τη φιλοξενία επιπλέον 40 βρεφών και 60 νηπίων, καθώς επίσης και στη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου πράσινων διαδρομών, 16,5 χλμ., μέσα στην πόλη για πεζούς και άτομα μειωμένης κινητικότητας, έτσι ώστε να αυξηθούν τα σημεία υπαίθριας αναψυχής της πόλης και να καταστούν προσεγγίσιμα με ευκολία και ασφάλεια, χωρίς τη χρήση μηχανοκίνητων μέσων.

Επίσης, ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε για την προώθηση και των υπολοίπων προτάσεων του Δήμου Ζωγράφου ώστε να ολοκληρωθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη συνολική αναβάθμιση του Δήμου σε επίπεδο λειτουργικότητας, προσβασιμότητας, ασφάλειας, αισθητικής και ψηφιακής εξέλιξης.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου συζήτησε με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για θέματα αρμοδιοτήτων των Δήμων και για τον νέο εκλογικό Νόμο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση για να γίνει πραγματική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται παράλληλα με την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της και ενίσχυση πόρων ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στην αποστολή της». Επίσης, ζήτησε να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν προκύψει από την πανδημία.

Ο αναπληρωτής Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον την πρόταση του Δημάρχου Ζωγράφου να μετατραπεί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε Τράπεζα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Και οι δύο πλευρές τόνισαν ότι θα συνεχιστεί η εποικοδομητική και στενή συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με τον Δήμο Ζωγράφου.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής