Συνάντηση Μ. Μπόλαρη με τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, δέχθηκε σήμερα τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας, Σεβασμιώτατο Rowan Williams, επ΄ευκαιρία της επίσκεψής του στην Αθήνα.

PACIFIC-SUN

Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για το μεταναστευτικό ζήτημα, τους διωγμούς που υφίστανται χριστιανικοί πληθυσμοί σε πολλές περιοχές του πλανήτη και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, την καταστροφή των πατρογονικών εστιών τους αλλά και σημαντικού τμήματος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, και τις ενδεδειγμένες αντιδράσεις από κράτη, θρησκευτικούς θεσμούς και διεθνείς οργανισμούς.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Williams για τη Διημερίδα περί θρησκευτικής και εκκλησιαστικής διπλωματίας που διοργάνωσε στο Υπουργείο Εξωτερικών (28/2 – 1/3), προσκαλώντας εκπροσώπους όλων των θρησκειών και δογμάτων με παρουσία στην Ελλάδα, καθώς και εκπροσώπους πρεσβυγενών Ορθόδοξων Πατριαρχείων να τοποθετηθούν επί των επίκαιρων θεμάτων θρησκευτικής διπλωματίας, παρέχοντας, για πρώτη φορά στο ΥΠΕΞ, μία νέα πηγή πληροφόρησης από λειτουργούς που χειρίζονται στην πράξη και καθημερινά τους υφιστάμενους περιορισμούς στη θρησκευτική ελευθερία. Του ανακοίνωσε, επίσης, την σύσταση, για πρώτη φορά στο Υπουργείο Εξωτερικών, Κέντρου Θρησκευτικής Ελευθερίας και Διπλωματίας, για την βέλτιστη διαχείριση των συναφών θεμάτων από την ελληνική Πολιτεία.

Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας απέδωσε ιδιαίτερο ρόλο στην Ελλάδα για την επικοινωνία των προβλημάτων ειρηνικής συνύπαρξης σε περιοχές που παραδοσιακά ήταν πολυθρησκειακές και πολυπολιτισμικές. Ανέπτυξε προτάσεις για την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης των μουσουλμάνων της Δυτικής Ευρώπης και ευχήθηκε όπως η Ελλάδα και η Μεγάλη Βρετανία συνεχίσουν να επιδεικνύουν πολιτική βούληση για την εξάλειψη της μισαλλοδοξίας και την προστασία των υπό διωγμό πληθυσμών. Ο Σεβασμιώτατος Williams συμφώνησεμε τον κ. Υφυπουργό για τη συμβολή, εν προκειμένω, του διαρκούς διαλόγου μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων θρησκευτικών ηγετών.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής