Συνάντηση Μ. Μπόλαρη με Πολωνική αντιπροσωπεία βουλευτών και τοπικής αυτοδιοίκησης

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης συναντήθηκε, με μέλη της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Πολωνίας και ειδικότερα, τους Βουλευτές Tomasz Szyminsky και Τοmasz Kostus, καθώς και τον πληρεξούσιο του Αντιπροέδρου της Πολωνικής Κυβέρνησης και Αντινομάρχη του Νομού Podlasie - όπου είναι έντονη η παρουσία ορθόδοξου χριστιανικού στοιχείου - Stanislaw Derahajlo.

PACIFIC-SUN

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης συναντήθηκε, με μέλη της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Πολωνίας και ειδικότερα, τους Βουλευτές Tomasz Szyminsky και Τοmasz Kostus, καθώς και τον πληρεξούσιο του Αντιπροέδρου της Πολωνικής Κυβέρνησης και Αντινομάρχη του Νομού Podlasie – όπου είναι έντονη η παρουσία ορθόδοξου χριστιανικού στοιχείου – Stanislaw Derahajlo.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, κατόπιν αιτήματος πολωνικής πλευράς, επ’ ευκαιρία της επίσκεψης της πολωνικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν στην έναρξη των εορτασμών για τα 100 έτη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Πολωνίας, που ξεκίνησαν με Θεία Λειτουργία αφιερωμένη στην Παναγία Οστρομπράμσκα, στην ενορία της Αγ. Μαρίνης Ηλιουπόλεως.  Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Πρόεδρος του ιδρύματος «Αγ. Μαρίνα», Patrikios Panasious.

Ο υφυπουργός, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες, τόνισε τις δυνατότητες που διανοίγονται, με ευκαιρία την ανωτέρω επέτειο, για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε επίπεδο κυβερνητικό, κοινοβουλευτικό και περιφερειακών φορέων. Για την ευόδωση του σκοπού αυτού, ενθάρρυνε την ανάληψη πρωτοβουλιών και από τις δύο πλευρές για την διοργάνωση πολιτικών συναντήσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Επισήμανε, επιπλέον, ότι σημαντικό ρόλο στη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των δύο λαών μπορούν να διαδραματίσουν η πολωνική κοινότητα στην Ελλάδα και η ελληνική κοινότητα στην Πολωνία, με πολυετή εκεί παρουσία.

Ο υφυπουργός σημείωσε τις προτάσεις των συνομιλητών του για πιθανές συνέργειες σε ειδικότερους τομείς, όπως η συνεργασία Πανεπιστημίων με ανταλλαγές επιστημόνων και φοιτητών, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τη χρήση του διαδικτύου στα ελληνικά σχολεία και Πανεπιστήμια, την αλληλοενημέρωση για τα εν εξελίξει, στις δύο χώρες, προγράμματα για ηλικιωμένους, την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ελλάδα προς την Πολωνία και υπογράμμισε την βούληση της χώρας μας για συνέργειες στους τομείς αυτούς.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με εκφράσεις αμοιβαίας βούλησης για την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Πολωνίας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής