Συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κινητοποίηση για την αναβάθμιση του ΓΝ Δυτικής Αττικής «η Αγία Βαρβάρα»

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκε σήμερα στην κινητοποίηση που πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νικαίας και Δυτικής Αττικής (πρώην Λοιμωδών) έξω από το ΓΝ Δυτικής Αττικής «η Αγία Βαρβάρα». 

PACIFIC-SUN

Τα αιτήματα της κινητοποίησης αφορούσαν στην ανάκληση της απόφασης του Διοικητή της Β’ΥΠΕ συμφώνα με τις όποιες μετακινούνται είκοσι επισκέπτες υγείας από τα νοσοκομεία Αττικό, Νίκαιας και Τζάνειο στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «η Αγία Βαρβάρα» για την στελέχωση του εμβολιαστικού κέντρου αφενός και αφετέρου την ανάκληση της απόφασης μετακίνησης νοσηλευτών από τα Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «η Αγία Βαρβάρα» προς το νοσοκομείο της Νικαίας για την κάλυψη των αναγκών ΜΕΘ-Covid.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι τόνισαν την ανάγκη ουσιαστικής αξιοποίησης του Νοσοκομείου «η Αγία Βαρβάρα» με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την κτιριακή αναβάθμισή του  ώστε να τεθεί σε καθημερινή λειτουργία, κάτι που θα οδηγήσει αποσυμφόρηση των υπόλοιπων νοσοκομείων της περιοχής.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, Τρύφων Αλεξιάδης και Γιάννης Ραγκούσης, ο Αν. Συντονιστής της ΝΕ Δυτικής Αθήνας, Τάσος Σαράντου, η υπεύθυνη του τομέα Υγείας της ΝΕ, Βάσω Καλφοπούλου, καθώς και εκπρόσωπος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας και δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου, Αλέξανδρος Γερολυμάτος, μέλη της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας, ο πρ. Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης και η δημοτική σύμβουλος Χαϊδαρίου με την παράταξη «Πολίτες σε Δράση», Άλκηστις Βίτσα. 

Κοινή πεποίθηση όλων αποτέλεσε η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής για την υγεία που προσπαθεί με «μπαλώματα» να καλύψει τις αυξημένες – και λόγω της πανδημίας- ανάγκες του ΕΣΥ, ενώ στην ουσία μετακινεί εργαζόμενους που ως σήμερα κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και στις θέσεις τους δημιουργούνται κενά που δεν μπορούν να καλυφθούν.

Σήμερα, σε συνθήκες πανδημίας, μόνη λύση για την ουσιαστική στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, αποτελεί η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων (όπως μέσα προστασίας, ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός κ.α.), κάτι που δώσει την δυνατότητα στους εργαζόμενους στην υγεία να ανταποκριθούν επαρκώς στον ρόλο τους.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής