Συμμετοχή Ν. Δένδια στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στο Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

PACIFIC-SUN

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στο Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα ενημερωθεί σχετικά με τις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και αναμένεται να εξετάσει τρόπους συλλογικής αντίδρασης σε αυτές, ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Επιπλέον, αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στη Συρία και οι εκεί στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας, καθώς και άλλα θέματα περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος,  συμπεριλαμβανομένων των τρεχουσών εξελίξεων στον Περσικό Κόλπο, τη Λιβύη, το Αφγανιστάν και τη Βενεζουέλα.

Την επομένη, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,  θα συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιασθούν στην προετοιμασία του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που μεταξύ άλλων θα συζητήσει τις εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία, καθώς και την πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ.

Ειδικότερα θα εξετασθεί η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής