Συμμετοχή Μ. Χρυσοβελώνη στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών

Στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών που διοργάνωσε χθες η ΕΝΠΕ στα γραφεία της στην Αθήνα, μετείχε η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη με θέμα «Αυτοδιοικητικές-Ευρωεκλογές: Οι γυναίκες μπροστά», κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε εκτενής αναφορά σε πολιτικές ισότητας στην ΕΕ και την Ελλάδα, καθώς και στην συμμετοχή και στην εμπειρία των Γυναικών στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

PACIFIC-SUN

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν πτυχές από τη μέχρι τώρα εμπειρία αιρετών γυναικών στην πολιτική, τόσο σε επίπεδο Περιφερειών, όσο και σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου και τονίστηκε η ανάγκη συμμετοχής ακόμη περισσότερων υποψηφίων γυναικών στις εκλογές του Μαΐου, αλλά και προσέλευσης γυναικών ψηφοφόρων στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Από την πλευρά της η κ. Χρυσοβελώνη και ως υφυπουργός Εσωτερικών, με αρμοδιότητα θέματα ισότητας των φύλων και ως Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας, τόνισε την υποχρέωση των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα προκύψουν να εφαρμόσουν στις τοπικές κοινωνίες το νέο Νόμο για την Ισότητα των Φύλων, που πρόκειται να ψηφιστεί.

Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη συμμετοχής περισσότερων γυναικών υποψηφίων στις εκλογές, ώστε το παράδειγμά τους να καταστήσει θελκτική την ενασχόληση των γυναικών με την πολιτική στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει σε άλλες κοινωνίες, με παράλληλη στήριξη και των δύο φύλων στους πολλαπλούς τους ρόλους και στην ενασχόλησή τους με τα κοινά.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν από πλευράς διοργανώτριας ΕΝΠΕ η Βρύνα-Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας ΕΝΠΕ,  ο κ. Αγοραστός – Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, η Ρ. Δούρου – Περιφερειάρχης Αττικής, η Χ. Καλογήρου – Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, η Α. Μπαλού – Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, η Γιαννακάκη-ΓΓ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ Μ. Θελερίτη, η ΓΓΙΦ κ. Κούβελα, από πλευράς Ευρωκοινοβουλίου η κ. Κούνεβα, η κ. Βόζεμπεργκ, η κ. Α. Καραμάνου, η κ. Κ. Διακομανώλη-Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και από πλευράς πολιτικών κομμάτων η κ. Παπάζογλου (ΣΥΡΙΖΑ), η κ. Συρεγγέλα (Ευρ. Λαϊκό Κόμμα, ΝΔ), η κ. Δημαδάμα (ΚΙΝΑΛ).

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής