Συλλυπητήρια Κων. Τασούλα για την απώλεια του Γιάννη Δάλλα

Σε δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Bουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, για την απώλεια του ποιητού και Καθηγητού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιάννη Δάλλα.

PACIFIC-SUN

«Μεστός ημερών, λογοτεχνικού και διδακτικού έργου, υπήρξε ο βίος του Γιάννη Δάλλα, ποιητού, συγγραφέως, δοκιμιογράφου, πανεπιστημιακού δασκάλου και μεταφραστού έργων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Καταγόμενος από την ηπειρωτική ενδοχώρα σπούδασε και δίδαξε τη φιλολογία, καλλιέργησε την ποίηση, μετέφρασε αρχαίους λυρικούς και συνέγραψε καίρια μελετήματα, μεταξύ άλλων, για τον Κ. Θεοτόκη, τον Κ. Βάρναλη και τον Κ. Καβάφη. Τιμήθηκε για το έργο του με το Κρατικό Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας και με το Βραβείο Δοκιμίου Ιδρύματος Π. Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών και σήμερα που συλλυπούμεθα εγκαρδίως τους οικείους του για την εκδημία του, ξέρουμε πως κάπως τους παρηγορεί η βεβαιότητα πως είναι πολλοί εκείνοι που «με τη δική του έκφανσι του ωραίου συγκινούνται».

Ο Γιάννης Δάλλας, όμως, πέραν αυτών, δίδαξε και στη μέση εκπαίδευση, στο Πρότυπον Λύκειον Ιωαννίνων της οδού Κουντουριώτου. Το πέρασμά του από την ηπειρωτική πρωτεύουσα των γραμμάτων αφήνει ανεξίτηλη μία μνήμη διδάχου ελληνικών γραμμάτων και ευαισθησίας σπάνιας ποιότητος, που σήμερα γίνεται όχι μόνο αξιοσημείωτη, αλλά και αξιοζήλευτη!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής