Σβίγκου: Εφικτή η λύση για ΠΓΔΜ στο πλαίσιο μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό

«Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια υπάρχει η ευκαιρία να δοθεί λύση στο πρόβλημα που εκκρεμεί με την ονομασία της γείτονος χώρας. Και πρέπει αυτή η ευκαιρία να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την κυβέρνηση», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

PACIFIC-SUN

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», η κα Σβίγκου επεσήμανε ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατυπωμένη εδώ και χρόνια, όπως και παλαιότερα του Συνασπισμού, σχετικά με μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Και πιστεύουμε ότι σε αυτό το πλαίσιο είναι εφικτή και μια ευρύτερη συναίνεση».

Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι προσπαθεί η κυβέρνηση να δημιουργήσει κλίμα αποστασίας των βουλευτών από τα κόμματά τους, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά «εμείς θέλουμε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν, όπως έχει τοποθετηθεί το δικό μας κόμμα, και ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία πρέπει να ξεκαθαρίσει αν είναι σύμφωνη με την γραμμή που και ο Κώστας Καραμανλής υπηρέτησε το 2007 και αν θέλει πραγματικά λύση, μια λύση η οποία θα προσφέρει σταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ή αν θα κρατήσει μια εθνικά ανεύθυνη και υπονομευτική στάση, ποντάροντας στην εκλογολογία όπως πόνταρε και το προηγούμενο διάστημα και ηττήθηκε κατά κράτος».

Για την διαφορετική άποψη που έχει εκφράσει στο παρελθόν ο Πάνος Καμμένος, η κα Σβίγκου είπε πως «η κυβέρνηση έχει τις δικές της διαδικασίες και τα δικά της συλλογικά όργανα. Θα γίνουν συζητήσεις και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα ενδοκυβερνητικό από τη στιγμή που διαφαίνεται λύση ως προς ένα τέτοιο ζήτημα». Παράλληλα εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να λύσει στο εσωτερικό της τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις υπάρχουν.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής