Στην Τρίπολη ο Ευάγγελος Τουρνάς για την πυροπροστασία της περιοχής

PACIFIC-SUN

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς επισκέφθηκε την Τρίπολη, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλη την Ελλάδα για την έγκαιρη προετοιμασία και τον καλύτερο συντονισμό του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ο κ. Τουρνάς πραγματοποίησε σύσκεψη με όλους τους συναρμόδιους φορείς, με αντικείμενο το επικαιροποιημένο επιχειρησιακό δόγμα για την πυροπροστασία της χώρας μας, με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης, της ετοιμότητας και της συνεργασίας όλων στο πεδίο.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο Υπουργός ανέπτυξε τον στρατηγικό σχεδιασμό για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, με έμφαση στα μέτρα πρόληψης και επιχειρησιακής ετοιμότητας, που -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνουν έγκαιρη ανάπτυξη εναέριων και επίγειων μέσων, αυξημένες επίγειες και εναέριες επιτηρήσεις, καθαρισμούς, αυξημένη και έγκαιρη χρηματοδότηση Δήμων σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία. Παράλληλα, ζήτησε τη συμμετοχή όλων στο στοιχείο διοικήσεως στα κρίσιμα περιστατικά, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη συνεργασία που απαιτείται με τους πολίτες, ώστε η πυροπροστασία να είναι πιο αποτελεσματική. «Η αντιπυρική περίοδος σημαίνει ταυτόχρονα και ευθύνη των πολιτών, ώστε να μην έχουμε πυρκαγιές από αμέλεια» είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο εμβληματικό πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, ύψους 2,2 δις. ευρώ, το οποίο υλοποιείται αδιάκοπα από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη μετείχαν: ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Μανδρώνης Κωνσταντίνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Μαντζούνης Ιωάννης, Λακωνίας κ. Βερούτης Θεόδωρος, Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλος Ευστάθιος και Κορινθίας κ. Γκιολής Αναστάσιος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων ΠΣ Υποστράτηγος Γεωργανάς Δημήτριος, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Δαληβίγκας Ιωάννης, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου κ. Τζούμης Λάμπρος, ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Πανταζόπουλος Ηλίας, οι Διοικητές Πυροσβεστικών Διοικήσεων, ο Συντονιστής με τους Διευθυντές Δασών και οι Διευθυντές ΔΕΔΔΗΕ των Νομών Πελοποννήσου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Υποστράτηγος Αξιοτόπουλος Ηλίας και ο Διοικητής ΔΙ.ΚΕ. Πελοποννήσου Στρατηγός Απόστολος Τσουλουβής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Τουρνάς είχε, επίσης, την ευκαιρία να επισκεφθεί στις έδρες τους τις ΔΙ.Π.Υ.Ν. Μεσσηνίας και Λακωνίας και να συζητήσει υπηρεσιακά ζητήματα με πυροσβέστες.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής