Σπύρος Λάππας: Δικό τους έργο είναι οι ποινικοί κώδικες, δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ

«Αντί να δηλώνουν ότι ερευνούν να ανακαλύψουν Ρασπούτιν εδώ και εκεί, καλύτερα για τη δικαιοσύνη, τους λειτουργούς της και τους πολίτες είναι να εργάζονται για την εμπέδωση κλίματος ηρεμίας, συναίνεσης και κοινωνικής συνοχής και ειρήνης», αναφέρει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας.

PACIFIC-SUN

Ο κ. Λάππας σημειώνει ότι «πληροφορούμενος νέα δήλωση του υπουργού δικαιοσύνης κ. Τσιάρα περί έρευνας για ανακάλυψη Ρασπούτιν, για μία ακόμα φορά διαπιστώνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες από την κατάληψη των υπουργικών θώκων, εκδηλώνουν “περίσσευμα” δηλώσεων, άκρατo βερμπαλισμό αχρείαστη λεξιλαγνεία και, μάλλον, περίεργη αντίληψη για τη φύση και την ποιότητα του αντικειμένου και των αρμοδιοτήτων του υπουργείου τους».

«Η δικαιοσύνη, και ειδικότερα η ποινική δικαιοσύνη, είναι το τελευταίο καταφύγιο του κάθε πολίτη, ιδίως του κάθε κατατρεγμένου πολίτη, και αποτελεί το ύψιστο  και τελικό αγαθό κάθε ευνομούμενης κοινωνίας και διαιϊκής τάξης, την κορωνίδα του θετικού δικαίου και ως τέτοια επιβάλλει σε όλους όσους άμεσα ή έμμεσα έχουν σχέση με τον θεσμό της να επιδεικνύουν σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ορθολογισμό και σύνεση, και πρωτίστως αυτό επιβάλλεται ασφαλώς για την ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης», επισημαίνει και συνεχίζει λέγοντας ότι: «ο μέγιστος στόχος άλλωστε και της ίδιας της δικαιοσύνης, η οποία είναι γνωστό ότι απεχθάνεται “ιστορίες” χωρίς αποδείξεις, μυθιστορίες και “ευκολίες”, που το θετικό δίκαιο δεν αποδέχεται. Και πρέπει να γνωρίζουν οι κύριοι υπουργοί της δικαιοσύνης ότι στον τομέα αρμοδιοτήτων τους τίποτα δεν μπορεί να εκστομίζεται  με πρωτοφανή ευκολία και χωρίς αποδείξεις, γιατί “εξιστορήσεις” χωρίς αποδείξεις είναι μυθιστόρημα, και μυθιστόρημα με αποδείξεις είναι ιστορία».

«Εμείς, η κυβέρνησή μας και ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, είχαμε το πολιτικό θάρρος να εισάγουμε για ψήφιση τους νέους Ποινικούς Κώδικες για τους οποίους σειρά νομοπαρασκευαστικών επιτροπών εργάστηκαν πυρετωδώς μία ολόκληρη 15ετία για να παρουσιάσουν το σχέδιό τους. Δικό τους έργο είναι οι ποινικοί κώδικες, δεν είναι του Σύριζα, δεν είναι του υπουργού του, όμως το πολιτικό θάρρος είναι δικό του και ασφαλώς αναγνωρίζεται από τη νομική κοινότητα», συμπλήρωσε.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής