Σπυράκη: Να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των 63.000 Ελλήνων που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Κατοχύρωση των δικαιωμάτων των 63.000 Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και άμεσο οικονομικό διακανονισμό ώστε το Λονδίνο να καταβάλει τις υποχρεώσεις του στον κοινοτικό προϋπολογισμό 2014 - 2020 για να μην προκύψουν κενά στη χρηματοδότηση έργων συνοχής και έρευνας στις πιο αδύναμες οικονομικά χώρες, ζήτησε η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.

PACIFIC-SUN

Κατοχύρωση των δικαιωμάτων των 63.000 Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και άμεσο οικονομικό διακανονισμό ώστε το Λονδίνο να καταβάλει τις υποχρεώσεις του στον κοινοτικό προϋπολογισμό 2014 – 2020 για να μην προκύψουν κενά στη χρηματοδότηση έργων συνοχής και έρευνας στις πιο αδύναμες οικονομικά χώρες, ζήτησε η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.

Mε παρέμβαση της στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά τη συζήτηση για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και ενώπιον του ειδικού διαπραγματευτή για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, η κυρία Σπυράκη κάλεσε την Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδος για μεταφορά στην Αθήνα της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, που τώρα εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Διαθέτουμε τις υποδομές, μπορούμε να εξασφαλίσουμε στις οικογένειες των 900 εργαζομένων πρόσβαση σε πολύγλωσση εκπαίδευση, μπορούμε να συνεισφέρουμε σε τεχνογνωσία. Σας καλώ να δώσουμε αυτή την ευκαιρία στην Ελλάδα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ίσων ευκαιριών στην Ευρώπη μετά το Brexit», τόνισε χαρακτηριστικά η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής