Σπίρτζης: Παίρνουν σάρκα και οστά οι σύγχρονες σιδηροδρομικές υποδομές στη χώρα μας

Στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο ηλεκτράμαξας, συμμετείχε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, «εγκαινιάζοντας» συμβολικά τη μετάβαση των ελληνικών σιδηροδρόμων σε μία εποχή, όπου αλλάζει δραστικά την εικόνα τους και αναβαθμίζει την ποιότητα των μεταφορών για τους πολίτες.

PACIFIC-SUN

Στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο ηλεκτράμαξας, συμμετείχε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, «εγκαινιάζοντας» συμβολικά τη μετάβαση των ελληνικών σιδηροδρόμων σε μία εποχή, όπου αλλάζει δραστικά την εικόνα τους και αναβαθμίζει την ποιότητα των μεταφορών για τους πολίτες.

Ο κ. Σπίρτζης συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκο Μαυραγάνη, τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ.κ. Χρήστο Δουκάκη και Θάνο Βούρδα, γνωστοποίησε, ότι «τον Απρίλιο ο σταθμός θα είναι σε πλήρη λειτουργία και θα δοθεί στους πολίτες, στο κοινό, για να μπορούν να τον χρησιμοποιούν, και να απολαμβάνουν έναν σύγχρονο ηλεκτροκίνητο σιδηρόδρομο».

Και πρόσθεσε: «πιστεύουμε ότι η προτεραιότητα που έχουμε δώσει στην ιεράρχηση των έργων στα μέσα σταθερής τροχιάς και στο σιδηρόδρομο πλέον φαίνεται. Παίρνει σάρκα και οστά. Δεν μπορεί να έχουμε μία σύγχρονη χώρα χωρίς να έχουμε ολοκληρώσει τις σιδηροδρομικές υποδομές μας».

Ο κ. Σπίρτζης είπε ακόμη, ότι το έργο αυτό γίνεται πραγματικότητα, χάρις στις προσπάθειες των τελευταίων 15 μηνών: «βρισκόμαστε στον κεντρικό σταθμό της χώρας, που για 11 χρόνια ήταν κλειστός. Εξι χρόνια το έργο ήταν κολλημένο. Και σήμερα, επιτέλους, είναι έτοιμη η ηλεκτροκίνηση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί».

Ο υπουργός, ανέφερε ακόμη, ότι τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο το έργο της εγκατάστασης ηλεκτροκίνησης μέχρι τον Πειραιά και εξήγησε ότι «τα έργα συνεχίζονται προκειμένου να γίνει υπογειοποίηση στα Σεπόλια και να μην υπάρχουν τα προβλήματα μέσα στον αστικό ιστό. Συνεχίζεται επίσης  και η σύνδεση του σιδηροδρομικού σταθμού με το σταθμό του μετρό, ως νέο έργο».

Τον Ιούνιο, με την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης στον Πειραιά, οι επιβάτες θα μπορούν  να φτάνουν στο αεροδρόμιο σε 45 λεπτά. Σημειώνεται, ότι το πέρασμα στην ηλεκτροκινούμενη εποχή στο τμήμα ΣΚΑ –Αθήνα, δεν επέτρεπε απευθείας δρομολόγια από τον Κεντρικό Σταθμό στο αεροδρόμιο και το Κιάτο. Τον Ιούνιο, τελειώνει η ταλαιπωρία των επιβατών και οι επιβάτες θα μπορούν να ταξιδέψουν στο αεροδρόμιο σε 45 λεπτά και σε 60 λεπτά στο Κιάτο.

 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής