Ρ. Σβίγκου: Ο κ. Μητσοτάκης καλεί την κυβέρνηση να υπογράψει ότι ζητούν οι δανειστές

«Ο κ. Μητσοτάκης αυτό που κάνει είναι να ζητάει εκλογές και ταυτόχρονα ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να τελειώσει την αξιολόγηση υπογράφοντας ό, τι ακραίο ζητούν οι δανειστές», δήλωσε σήμερα το πρωί η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

PACIFIC-SUN

«Η δική μας κυβέρνηση εκβιάστηκε και στο παρελθόν, έχει εκβιαστεί πολλές φορές. Το ζητούμενο είναι πώς αποκρούεις αυτούς τους εκβιασμούς και πώς προσπαθείς να σταθείς ως ισότιμος εταίρος σε μια Ευρώπη η οποία αλλάζει», υπογράμμισε η εκπρόσωπος τύπου.

«Γι αυτό και εμένα προσωπικά μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση η στάση της ΝΔ, που ακόμα και χθες ο κ. Μητσοτάκης, αντί να εκφράσει την αντίθεσή του σε παράλογες απαιτήσεις, μιλάει για μεταρρυθμίσεις κάνοντας μαθήματα στους δανειστές ότι ζητούν λίγα», τόνισε η κ. Σβίγκου.

Η κ. Σβίγκου ερωτώμενη για τη διαφορά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις είπε ότι «οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν μια στιγμή. Και μάλιστα μια στιγμή που δεν είναι προεκλογική περίοδος ώστε να αποτυπώνονται τα διλήμματα μιας προεκλογικής περιόδου, όπου εκεί και το ποσοστό των αναποφάσιστων μειώνεται και που βέβαια τα διακυβεύματα πριν την κάλπη είναι πολύ διαφορετικά».

Για την έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που καταγράφει την δυσαρέσκεια του 87% τον πολιτών για τους χειρισμούς της κυβέρνησης η κ. Σβίγκου είπε: «Δεν θέλω να σχολιάσω κάποια συγκεκριμένη δημοσκόπηση, γνωρίζοντας ότι και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στις σημερινές δημοσκοπήσεις πολλές φορές έχουν αμφισβητηθεί».

«Ανεξάρτητα από τη δημοσκόπηση, το ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα τμήμα του κόσμου, και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι απογοητευμένο αλλά που ταυτόχρονα αναμένει πράγματα από την κυβέρνηση είναι δεδομένο», πρόσθεσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «υπάρχει όντως κόσμος, ο οποίος αυτή τη στιγμή αισθάνεται ότι δεν έχουν γίνει όλα όσα θα έπρεπε να γίνουν και ζητά να προχωρήσει πιο γρήγορα σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων, όπως επίσης περιμένει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και να δει όλες τις παραμέτρους της συμφωνίας. Οπότε είναι σε κατάσταση αναμονής».

Η κ. Σβίγκου παραδέχθηκε ότι «υπάρχει και μια κόπωση από την κυβερνητική εξουσία, από την υλοποίηση της συμφωνίας». «Ο τρόπος για να αντιστραφεί το κλίμα είναι μέσα από την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, αυτό που εμείς λέμε παράλληλο πρόγραμμα, δηλαδή μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, σε υγεία, η προσπάθεια ανασυγκρότησης του κοινωνικού  κράτους», συνέχισε.

«Αυτό που ακούμε τα δύο τελευταία χρόνια είναι ότι για όλες τις αμαρτίες των 40 προηγούμενων χρόνων και για όλες τις παθογένειες του κράτους και της οικονομίας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η κ. Σβίγκου.

«Οι αριστεροί αντιδρούν σ’ αυτή την Ευρώπη, σε μια Ευρώπη λιτότητας και διευθυντηρίων όπου το Βερολίνο ή όποιος άλλος μπορεί να επιβάλει και να διατάσσει, αντιδρούμε», επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βρισκόμαστε σε μία Ευρώπη όπου ο κυρίαρχος δρόμος είναι αυτός της λιτότητας. Αυτό όμως που πρέπει να δούμε είναι πώς θα δημιουργηθούν ρήγματα», είπε η κ. Σβίγκου και πρόσθεσε: «το ζήτημα είναι πώς θα μπορέσεις να αλλάξεις την Ευρώπη, όντας οργανικό της μέρος και τόνισε ότι «βλέπουμε και τις εξελίξεις στη Γερμανία όπου πλέον αμφισβητείται η πρωτοκαθεδρία του γερμανικού μονόδρομου της λιτότητας».

Αναφορικά με το αν υπάρχει περίπτωση να κατεδαφιστούν τα είδωλα Μέρκελ-Σόιμπλε η κ. Σβίγκου είπε «πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι ανίκητο» και υπογράμμισε ότι «οι εξελίξεις, τα τελευταία χρόνια δείχνουν ότι υπάρχουν δυνάμεις που αμφισβητούν αυτήν την πορεία. Και βέβαια δεν μιλάω για τις δυνάμεις της ακροδεξιάς που έρχονται να αποδομήσουν την ίδια την ιδέα της Ευρώπης και αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για αυτήν».

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, η κ. Σβίγκου είπε ότι «εκφράζει τον πολιτικό προβληματισμό και την αγωνία του, ώστε η συμφωνία να γίνει αποδεκτή κι από τις υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της η αντιπολίτευση η οποία τη μία μέρα έχει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και νίπτει τας χείρας της, την άλλη μέρα συνηγορεί υπέρ των συμφερόντων των δανειστών, κρατώντας μια στάση ανευθυνότητας και κινδυνολογίας».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής