Ρ. Σβίγκου: Η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό της πρόγραμμα

«Η ελληνική πλευρά εργάζεται για την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σημασία όμως έχει και ποιο θα είναι το περιεχόμενό της», τόνισε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αξία».

PACIFIC-SUN

Η κ. Σβίγκου διεμήνυσε ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τη δέσμευση μας για μια κοινωνικά βιώσιμη συμφωνία» και ταυτόχρονα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη στάση τους όσον αφορά τη διαπραγμάτευση.

«Από τη μία πλευρά ο κ. Μητσοτάκης σε όλη την περίοδο της διαπραγμάτευσης φοράει τη φανέλα του ΔΝΤ, ανοίγοντας έτσι και την όρεξη των δανειστών για επιμονή σε παράλογες απαιτήσεις και, από την άλλη, κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα που δεσμεύεται σε όλους τους τόνους ότι θα εφαρμόσει- μαζί με πολλά περισσότερα- εάν γινόταν αύριο κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ αυτοπαγιδεύεται και εγκλωβίζεται σε μια καταστροφική στρατηγική».

Αναφορικά με τις δηλώσεις Μεϊμαράκη, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «η παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΝΔ ανέδειξε πως, στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπάρχουν σοβαρές αντιθέσεις, τόσο στη στρατηγική, όσο και στο επίπεδο της τακτικής».

«Η τακτική της ΝΔ να λειτουργεί ως ηχώ των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών αξιολογείται από τον ελληνικό λαό και θα κριθεί όταν έρθει η ώρα της πραγματικής αναμέτρησης», είπε η κ. Σβίγκου και συνέχισε «με τη συνθηματολογία για τις εκλογές, εξάλλου, η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό της πρόγραμμα, που «φωνάζει» από μόνο του και συνοψίζεται στο δίπτυχο “επαναφορά της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης ατζέντας και ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους”».

Για τις υποθέσεις σκανδάλων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, καθώς και τις εξεταστικές επιτροπές η κ. Σβίγκου τόνισε ότι «το μόνο στο οποίο προσβλέπουμε είναι η απόδοση δικαιοσύνης. Είναι απαίτηση της κοινωνίας να χυθεί άπλετο φως και να τελειώσει μια για πάντα το καθεστώς ασυλίας και ατιμωρησίας των λίγων και ισχυρών».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής