ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες της P&O Ferries στην Βρετανία

PACIFIC-SUN

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους ναυτεργάτες της P&O Ferries και το Συνδικάτο RMT στον αγώνα τους ενάντια στην πολυεθνική ναυτιλιακή εταιρεία P&O που προχώρησε στην απόλυση 800 εργαζόμενων την Πέμπτη 17 Μάρτη.

Η απόλυση των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε μέσω μαζικής κλήσης ΖΟΟΜ της εργοδοσίας με σκοπό την αντικατάσταση των εργαζομένων από εργολαβικούς με χαμηλότερους μισθούς, ακόμη και μέσω μεταφοράς εργαζομένων από άλλες χώρες. Όπως καταγγέλλει το συνδικάτο RMT, υπήρξαν περιπτώσεις που χρησιμοποιήθηκαν (ιδιωτικές;) δυνάμεις καταστολής όπου με χειροπέδες κατέβασαν τους εργαζόμενους από τα πόστα τους.

Οι εργοδότες σε όλες τις χώρες, με την στήριξη των κυβερνήσεων, αξιοποιούν τις εξελίξεις για να επιτεθούν και να υπονομεύσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αξιοπρεπείς μισθούς, με δικαιώματα που θα καθορίζονται από Συλλογικές Συμβάσεις.
Απέναντι στην επίθεση των εργοδοτών οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη της οργάνωσης και της αλληλεγγύης, έχουμε το δίκιο του αγώνα για δουλειά.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την στήριξη του στις κινητοποιήσεις που οργανώνει σήμερα το Συνδικάτο RMT και οι ναυτεργάτες της πολυεθνικής P&O Ferries στην Βρετανία, στο Λίβερπουλ, στο Ντόβερ και στο Χάλ. Είμαστε στο πλευρό σας και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα σας για την ανάκληση των απολύσεων.

Δείτε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους από την στιγμή της ανακοίνωσης των απολύσεων στους εργαζόμενους μέσω ZOOM

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής