Π. Σκουρλέτης: Να ανασταλεί άμεσα η λειτουργία του εγχώριου χρηματιστηρίου ενέργειας

PACIFIC-SUN

Η κυβέρνηση οφείλει να αναστείλει άμεσα την λειτουργία του χρηματιστηρίου ενέργειας στην Ελλάδα και να λάβει μέτρα που θα απαντούν στην ανάγκη του κόσμου να έχει κάποια ευρώ στο πορτοφόλι του μετά τις 15 κάθε μήνα για να ζήσει, αφού θα έχει πληρώσει ρεύμα και φυσικό αέριο, επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά λάθη, όπως τη βίαιη απολιγνιτοποίηση υπέρ του φυσικού αερίου και  τη μη θέσπιση χωροταξικού σχεδίου για την ανάπτυξη των φθηνότερων ΑΠΕ, ενώ φαίνεται να αφήνει στο απυρόβλητο τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Όσο για τις ανακοινώσεις για τις εγχώριες έρευνες φυσικού αερίου σημείωσε ότι, ακόμη κι αν αυτές έχουν αποτέλεσμα, είναι υπόθεση χρόνων η εκμετάλλευση και δεν απαντούν στο άμεσο πρόβλημα του κόσμου.

Αντιθέτως, απαιτείται η δέσμευση πόρων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», όπως και η προώθηση των ενεργειακών κοινοτήτων για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από τους Δήμους και την αυτοπαραγωγή.

Δείτε το βίντεο:

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής