Π. Σκουρλέτης: Αυτό που γυαλίζει στη Χαλκιδική δεν είναι χρυσός

Με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία επίκειται η υπογραφή, το αμέσως επόμενο διάστημα, νέας σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», θυγατρικής της εταιρείας Eldorardo Gold, για την εκμετάλλευση των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, ο βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

PACIFIC-SUN

Mε άρθρο του στο tvxs.gr, o κ. Σκουρλέτης αναλύει βασικές πτυχές της υπόθεσης. Με πέντε κρίσιμες διαπιστώσεις, που ξεκινούν από τις βασικές προβλέψεις της αρχικής συμφωνίας και φτάνουν μέχρι την τελευταία απόφαση του ΣτΕ, η οποία δικαίωσε το Ελληνικό Δημόσιο, ο Πάνος Σκουρλέτης περιγράφει με σαφήνεια την υφιστάμενη κατάσταση, της μη συμμόρφωσης της εκμεταλλεύτριας εταιρείας με τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Ο κ. Σκουρλέτης καταλήγει: «Ας το γνωρίζει, λοιπόν, ήδη από τώρα, η κυβέρνηση, πως, όλα όσα εμφανίζεται να λησμονεί, όσα στην πραγματικότητα προσπαθεί να αποκρύψει, σύντομα θα ζητήσουν τις απαντήσεις τους. Η αθέτηση ρητών συμβατικών όρων, η μη επιδίωξη αποκατάστασης της σοβαρότατης οικονομικής και περιβαλλοντικής βλάβης, δεν μπορεί να βαφτίζονται ως «νέο επενδυτικό σχέδιο» χωρίς συνέπειες. «Χάντρες» και «καθρεφτάκια» που σκοπεύει να εμφανίσει, ως ανταλλάγματα μιας «νέας σύμβασης», όσο και αν λάμπουν αντανακλώντας στους παραμορφωτικούς μιντιακούς της φακούς, δεν είναι χρυσός. Κάθε άλλο».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής