Π. Ρήγας: Οι γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα είναι ένα αυθύπαρκτο θέμα

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, παρέστη, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στην τελετή εκκίνησης και την απονομή των μεταλλίων του 4ου Αγώνα Δρόμου Θυσίας Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στη διοργάνωση του οποίου συμμετέχει το υπουργείο μέσω του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). 

PACIFIC-SUN

Ο αγώνας δρόμου 10.000 μέτρων, ξεκινήσει από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος όπου και κατέληξε. Επίσης ο υπουργός παρέστη στην εκδήλωση μνήμης στον αυχένα Πριολίθου Καλαβρύτων όπου και το μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Ο κ. Ρήγας στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους δρομείς μεταξύ άλλων ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε έναν τόπο με μακραίωνη ιστορία, σε έναν τόπο που διαδραματίστηκε ένα από τα αγριότερα ομαδικά εγκλήματα του ναζισμού εναντίον άοπλου πληθυσμού. Με τη σημερινή μας παρουσία εδώ, δηλώνουμε ένα μεγάλο ΠΑΡΩΝ στο προσκλητήριο ιστορικής μνήμης και τιμής προς όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους, έχυσαν το αίμα τους για να ποτίσουν το μεγάλο δέντρο της ελευθερίας».

Ο Παναγιώτης Ρήγας επεσήμανε ότι «η ενεργός μνήμη είναι το καλύτερο αντίδοτο στο ναζιστικό δηλητήριο, που κάποιοι προσπαθούν σήμερα να εγχύσουν στη ψυχές των νέων μας και γενικότερα της κοινωνίας» και παράλληλα αναφέρθηκε στην εκκρεμότητα των γερμανικών αποζημιώσεων. «Η κυβέρνησή μας, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για πρώτη φορά έβαλε το θέμα στο τραπέζι με τόσο σαφή τρόπο», είπε και συμπλήρωσε: «οι γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα είναι ένα αυθύπαρκτο θέμα, που άνοιξε την ημέρα της αποχώρησης των κατοχικών δυνάμεων από τη χώρα μας, συνεχίζει να υπάρχει και δεν επιδέχεται συμψηφισμούς. Στα ζητήματα αυτά δεν υπάρχει παραγραφή. Είναι μια εκκρεμότητα, που η τακτοποίησή της πρέπει να ενδιαφέρει και την ίδια τη γερμανική κυβέρνηση, ως στοιχείο συνεισφοράς σε μια δημοκρατική και ειρηνική Ευρώπη».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής