Π. Ρήγας: Δεν υπάρχουν περιοχές με καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας

«Δεν υφίσταται ως θέμα η “αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου”. Το δικαίωμα άμυνας και προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας μιας χώρας είναι συστατικό στοιχείο της υπόστασής της» αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Ρήγας.

PACIFIC-SUN

Ο κ. Ρήγας παράλληλα σημειώνει στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ότι: «Η Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι ένα ευκαιριακό εκλογικό εύρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί μια στρατηγική επιλογή, που, ως αναγκαιότητα, έχει ρίζες στον χρόνο αλλά κυρίως έχει προοπτική».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ερωτώμενος για την «κλιμάκωση» της τουρκικής προκλητικότητας τονίζει ότι «η τουρκική προκλητικότητα αποτελεί μια κατάσταση διαρκείας με διακυμάνσεις» και σημειώνει ότι «η τουρκική ηγεσία έχει εργαλειοποιήσει γεωπολιτικά την παραβατικότητα, μια τέτοια κατάσταση όμως δεν μπορεί να σταθεί πουθενά και να παράγει αποτελέσματα. Πρόκειται για μια αδιέξοδη τακτική, που το μόνο που προσφέρει στην τουρκική πλευρά είναι η απομόνωση».

«Η χώρα μας είναι προσηλωμένη στη διαμόρφωση συνθηκών σταθερότητας και όχι αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου. Οι διμερείς και τριμερείς συναντήσεις με πρωτοβουλίες της Ελλάδας ενισχύουν τις πολιτικές ασφάλειας, αλλά και την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που συνιστά πόλο σταθερότητας και αυτό αποτελεί το γεωπολιτικό μας πλεονέκτημα», υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.    

Για τις ευρωεκλογές υποστηρίζει ότι το «κεντρικό διακύβευμα της κάλπης των ευρωεκλογών είναι να γίνει ηχηρό το μήνυμα της ενεργοποίησης των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά αναβίωση, τον ρατσισμό και τη λιτότητα στην Ευρώπη» και συνεχίζει: «η καταδίκη αυτών των πολιτικών στις 26 Μαΐου θα είναι προάγγελος προοδευτικών εξελίξεων στην Ευρώπη και θα προετοιμάσει το έδαφος για τη μεγάλη νίκη στις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής