Π. Χρηστίδης: Κινδυνεύουμε ως χώρα να χάσουμε το ευρωπαϊκό τρένο

PACIFIC-SUN

«Στις Ευρωεκλογές, οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα μήνυμα που να έχει τα χαρακτηριστικά ενός άλλου δρόμου, μιας εναλλακτικής πρότασης κόντρα στην κυβερνητική πολιτική», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Σοφία Μπερετάνου, ο βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

«Ότι και και να γίνει το βράδυ της 9ης Ιουνίου, η κυβερνητική πλειοψηφία θα έχει 158 βουλευτές, δεν κινδυνεύει να χαθεί η σταθερότητα όπως διατείνεται η ΝΔ η οποία αλλάζει υπουργούς σαν τα πουκάμισα. Κινδυνεύουμε όμως να χάσουμε το ευρωπαϊκό τρένο», πρόσθεσε.

Για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα που διαπιστώνει έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Όλες αυτές οι εκθέσεις δείχνουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει κράτος δικαίου το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ δεν σέβεται. Αντιθέτως, επιχειρεί να δημιουργήσει μια θεωρία συνωμοσίας, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι την κυνηγούν. Γι’ αυτό, είναι υποχρέωση των πολιτικών κομμάτων να αναδεικνύουν την αλήθεια.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση έχει ευθύνη και για το Predator αλλά και για τις καθυστερήσεις απόδοσης δικαιοσύνης σε μια σειρά κρίσιμων υποθέσεων. Κάποια στιγμή θα χυθεί φως σε όλες αυτές τις υποθέσεις και τότε θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης».

Για το στοίχημα των Ευρωεκλογών

«Περισσότερα από τα μισά νομοσχέδια που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην κλιματική κρίση, στην ψηφιακή πολιτική, περνούν από τις Βρυξέλλες. Επομένως, η ψήφος στις Ευρωεκλογές, μετράει.

Απέναντι στις πολιτικές της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπάρχει η δική μας πρόταση, των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, της ομάδας που σηματοδότησε το κράτος δικαίου για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες και αυτή την πρόταση καλώ τους πολίτες να επιλέξουν».

Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Οι μετακινήσεις των πολιτών από κόμμα σε κόμμα δεν γίνονται πατώντας ένα κουμπί. Εμείς, θέλουμε να είμαστε ακόμα πιο ψηλά στις 9 Ιουνίου και γι’ αυτό πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους. Σαφώς και δεν πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία. Η κοινωνία χρειάζεται πραγματικές απαντήσεις σε ζητήματα της καθημερινότητας όπως είναι η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια, οι ίσες ευκαιρίες για όλους».

Για τις προκλήσεις του μεταναστευτικού ζητήματος

«Πρόκειται για ένα τεράστιο ζήτημα το οποίο απασχολεί όλη την Ευρώπη. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, λείπει από την κεντρική προεκλογική καμπάνια των κομμάτων διότι επιχειρούμε να κρύψουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Το ζήτημα της μετανάστευσης θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμα πιο έντονα τα επόμενα χρόνια.

Εκτός από το να βγάζουμε δισεκατομμύρια από τις τσέπες των ευρωπαίων πολιτών και να τις δίνουμε στη διαχείρισή του, κάποια στιγμή πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για τις αιτίες αύξησης των μεταναστευτικών ροών που είναι οι πόλεμοι αλλά και η οικονομική και κλιματική κρίση. Σε διαφορετική περίπτωση, τα επόμενα χρόνια η Μεσόγειος θα γεμίσει από βάρκες με ανθρώπους που θα αναζητούν μια καλύτερη ζωή στη χώρα μας».

Για τις χειροδικίες κατά βουλευτών

«Η Εκκλησία ταυτίζεται με την αγάπη και τη συμπερίληψη. Λίγες εξαιρέσεις ανά τη χώρα, δεν μπορούν να τη στιγματίζουν. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κόμματα που καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία. Όταν υπάρχει βουλευτής ο οποίος δηλώνει ότι οι χριστιανοί καλά κάνουν και χτυπούν κόσμο μέσα στις εκκλησίες και ο πρόεδρος του κόμματός του τον αποδέχεται, ας μη μας κάνει εντύπωση αν συμβεί ξανά κάτι αντίστοιχο».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής