Το νοσοκομείο Ελπίς επισκέφθηκαν σήμερα στελέχη της ΟΝΝΕΔ

Το νοσοκομείο «Ελπίς» επισκέφθηκαν σήμερα στελέχη της ΟΝΝΕΔ, όπου συνομίλησαν με ειδικευόμενους γιατρούς που εργάζονται εκεί. 

PACIFIC-SUN

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της ΟΝΝΕΔ, τέσσερις ειδικευόμενοι τους περιέγραψαν «μια καθημερινότητα που δύσκολα χωρά σε ένα δελτίο τύπου, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολλά και πολύπλοκα».

Οι ειδικευόμενοι τόνισαν στα στελέχη της ΟΝΝΕΔ «την απορία τους με τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Κυβέρνηση, η οποία αντί να ασχοληθεί με την εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος των ειδικοτήτων, περιορίζεται μόνο στο τελευταίο στάδιό τους, δηλαδή τις εξετάσεις». 

Τους ανέφεραν ακόμη πως «σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στο εξωτερικό, δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους ως ειδικευόμενοι σε παροχή γραφειοκρατικών και όχι ιατρικών υπηρεσιών» καθώς και ότι «δεν γίνεται να παραλειφθεί η μεγάλη πληγή: μετά τη λήψη της ειδικότητας, οι επιλογές που έχουν για να μείνουν στην χώρα είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες». 

«Στην Ελλάδα του Πολάκη και των ομοίων του, αντιμετωπίζονται με απαξίωση. Στην Ελλάδα του #avrio αυτοί στους οποίους εναποθέτουμε την υγεία και την ζωή μας πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως αξίζει στο λειτούργημά τους», καταλήγει η ΟΝΝΕΔ.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής