Ν. Βούτσης: Η κυβερνητική πολιτική έσπειρε ανέμους στο μεταναστευτικό και θερίζει θύελλες στη Μόρια

Θερίζουμε θύελλες και δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Βούτσης σχολιάζοντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜΕΓΚΑ» τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Μόρια.

PACIFIC-SUN

Σε συνέντευξη στους δημοσιογράφους του ΜΕΓΚΑ Ιορδάνη Χασαποπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, σήμερα Τετάρτη 09/09/2020, ο τ. Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι γενεσιουργός αιτία της απαράδεκτης κατάστασης που επί μήνες επικρατεί στη Μόρια είναι η στρατηγική της αποτροπής και η διακοπή της ριζικής αποσυμφόρησης των νησιών, πολιτική που ακολούθησε επί μήνες η Κυβέρνηση της ΝΔ υπακούοντας στις αρνήσεις κάποιων δημάρχων και περιφερειαρχών του ηπειρωτικού κορμού της χώρας.

Αυτή η τακτική της «αποτροπής» δημιούργησε μεγάλη συγκέντρωση σε σημεία όπως η Μόρια και έφερε σε αφόρητη κατάσταση τον ίδιο τον μεταναστευτικό πληθυσμό ενώ δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους των νησιών υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης.

Η «καύσιμη ύλη» των γεγονότων – δεν αναφέρομαι στη σημερινή φωτιά – υπήρχε μέσα στη Μόρια τόσους πολλούς μήνες και ως προς την επικινδυνότητα για την πανδημία, όπου δεν υπήρξε στοιχειώδης πρόβλεψη και πρόληψη αλλά και ως προς την επικινδυνότητα για να έχουμε τέτοιες συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις και φωτιές κατέληξε ο τ. Πρόεδρος της Βουλής.

Σε ότι αφορά το προβληματικό άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού ο τ. Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η «εθνική γραμμή για την πανδημία» είναι η αυστηρή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση και όχι η σιωπή και η άκριτη συναίνεση προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα που μεσούσης της πανδημίας αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής