Ν. Βούτσης: Είμαι πολύ υπερήφανος για το έργο που κάναμε αυτά τα πάρα πολύ δύσκολα χρόνια

Τους δημοσιογράφους του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ επισκέφθηκε σήμερα, στα γραφεία τους στη Βουλή, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Αθανασίου.

PACIFIC-SUN

Ο κ. Βούτσης παρουσίασε έναν σύντομο απολογισμό του έργου που επιτελέσθηκε κατά τη διάρκεια της προεδρίας του στην παρελθούσα ΙΖ΄ κοινοβουλευτική περίοδο και ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για την άρτια κάλυψη της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας.

«Είμαι πολύ υπερήφανος για το έργο που κάναμε αυτά τα πάρα πολύ δύσκολα χρόνια», ανέφερε ο απερχόμενος Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που καταβλήθηκε προκειμένου «τα σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπισθούν με συναίνεση και ευρεία στήριξη».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στην εκλογή των μελών των Ανεξαρτήτων Αρχών, που εκκρεμούσε επί πολλά χρόνια, με την προβλεπόμενη στο Σύνταγμα πλειοψηφία των 4/5 των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, καθώς και στην έκφραση γνώμης, με την ίδια ευρεία πλειοψηφία, για την επιλογή δικαστικών λειτουργών στις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης, μετά από ακρόαση των υποψηφίων.

Αναφέρθηκε, επίσης, στον εκσυγχρονισμό της Βουλής με την τεχνολογική αναβάθμισή της, την ψηφιοποίηση υπηρεσιών αλλά και τη σημαντική εξοικονόμηση πόρων με την ορθολογική διαχείριση των κτηρίων της. Επισήμανε, εξάλλου, ότι πρώτη και μόνη μέχρι στιγμής η Βουλή, από όλο το Δημόσιο, προχώρησε στην επιλογή προϊσταμένων, σε ολόκληρη την κλίμακα της διοικητικής ιεραρχίας της, με βάση αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες.

Ο κ. Βούτσης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την εξωστρέφεια που επέδειξε η Βουλή «σε συνθήκες κρίσης, αλλά και κρίσης της σχέσης της με την κοινή γνώμη», όπως είπε, αναφερόμενος στην αναβάθμιση του προγράμματος του Τηλεοπτικού Σταθμού της, στην πλούσια δραστηριότητα του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, αλλά και στα προγράμματα της Βιβλιοθήκης της.

«Σημαντική παρακαταθήκη» χαρακτήρισε το «άνοιγμα» του Φακέλου της Κύπρου σε συνεργασία με τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη σταδιακή παράδοση στο κοινό των τόμων με το πολύτιμο ιστορικό υλικό.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που ελήφθησαν για την ανασύσταση της ιστορικής μνήμης, εξήρε τη δημιουργία μόνιμης ελληνικής έκθεσης στο Άουσβιτς, μετά από 70 χρόνια απουσίας μόνης της χώρας μας από τον τόπο μαρτυρίου χιλιάδων συμπατριωτών μας.

Υπογράμμισε, επίσης, την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για «τη δρομολόγηση των απαράγραπτων δικαιωμάτων και απαιτήσεων της Ελλάδας σε σχέση με τις γερμανικές αποζημιώσεις και άλλες οφειλές» και τη ρηματική διακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης προς τη γερμανική, που ακολούθησε.

«Είμαι υπερήφανος για την ψήφιση, επί των ημερών μας, της Συμφωνίας των Πρεσπών», ανέφερε ακόμη ο κ. Βούτσης, τονίζοντας ότι «αποτελεί μια τομή όχι μόνο για την επίλυση μιας μεγάλης εκκρεμότητας, αλλά και για τον τρόπο επίλυσης σοβαρών εθνικών εκκρεμοτήτων, έτσι ώστε η χώρα μας, σε αυτή την πολύ δύσκολη περιοχή όπου βρίσκεται, να είναι πόλος σταθερότητας».

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί και στη Συνταγματική Αναθεώρηση, η πρώτη φάση της οποίας ολοκληρώθηκε στην παρελθούσα κοινοβουλευτική περίοδο, χαρακτηρίζοντάς την «εξαιρετικά σημαντικό γεγονός».

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε με πολύ καλά λόγια στον προταθέντα από τον Πρωθυπουργό Πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα, λέγοντας «πιστεύω ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον μέγιστο βαθμό στη συνέχιση αυτού του έργου και να υπάρξουν και βελτιώσεις, τις οποίες ενδεχομένως εμείς δεν είχαμε προβλέψει».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής