Ν. Παππάς: Χωρίς όριο στο επιτόκιο, οι «μικροπιστώσεις» θα καταλήξουν αγορά-ζούγκλα

«Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει τεράστια ζήτηση για ρευστότητα, η οποία δεν ικανοποιείται με δική σας ευθύνη. Να προχωρήσουμε σε έναν συνεκτικό και αποτελεσματικό νόμο για τις μικροπιστώσεις, ο οποίος όμως θα περιλαμβάνει και όριο στο επιτόκιο», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς.

PACIFIC-SUN

Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Παππάς είπε: «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις». Για να υπογραμμίσει λίγο αργότερα πως «μεγάλο μέρος του νομοσχεδίου ήταν έτοιμο από τον ΣΥΡΙΖΑ και εσείς καθυστερήσατε περίπου έναν χρόνο. Ας προχωρήσουμε τώρα. Πρέπει, μέχρι να έρθει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, να κάνετε τις σχετικές παρεμβάσεις, ώστε να μη διαμορφωθεί μια αγορά-ζούγκλα για τον κόσμο, ο οποίος έχει αποκλειστεί από τις τράπεζες. Δεν μπορεί η μόνη του διέξοδος να είναι μια αγορά, η οποία έχει επιτόκια που πάνε στον ουρανό».

Κατά την τοποθέτησή του, επεσήμανε ότι με την ισχύουσα μορφή του νομοσχεδίου υπάρχει και ζήτημα «ρυθμιστικής αρμοδιότητας», καθώς, όπως εξήγησε, «ο κ. Ντράγκι σε απάντησή του προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε πει ότι υπάρχει μείζον ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων εάν η κεντρική τράπεζα είναι ο ρυθμιστής αυτής της αγοράς, αλλά και ότι οι άνθρωποι οι οποίοι θα τα διαχειριστούν αυτά θα είναι και πολιτικά εκτεθειμένοι».

Ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι ακολουθεί μια πολιτική απολύτως συμβατή με τη λογική της «ανοσίας της αγέλης» στην οικονομία, όπου η ύφεση αφήνεται να διογκωθεί και οι παρεμβάσεις δεν είναι αντίστοιχες άλλων χωρών με οικονομίες ανάλογου μεγέθους με την ελληνική. «Ενώ η Ελλάδα είναι στην πρώτη ζώνη κινδύνου για τις οικονομικές συνέπειες από τον κορωνοϊό, παραμένουμε ως χώρα ουραγοί στις παρεμβάσεις. Δεν αποδεχθήκατε τις προτάσεις μας για στήριξη της εργασίας και των επιχειρήσεων, νομίζοντας ότι θα γλιτώσετε χρήματα, τα οποία όμως θα αναγκαστείτε να δώσετε κατόπιν εορτής για επιδόματα ανεργίας και κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Την ίδια στιγμή, έχετε οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε συσσώρευση χρεών», επεσήμανε σχετικά.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής