Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι ότι ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης θα γίνει

Σύσκεψη στο Ηράκλειο της Κρήτης για τα τροχαία και την οδική ασφάλεια συγκάλεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και μεταξύ άλλων υπογράμμισε την υποχρέωση όλων να οδηγούμε με προσοχή και δεσμεύτηκε ότι η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει στην κατασκευή του ΒΟΑΚ από τον Κίσσαμο έως τη Σητεία.

PACIFIC-SUN

Σύσκεψη στο Ηράκλειο της Κρήτης για τα τροχαία και την οδική ασφάλεια συγκάλεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και μεταξύ άλλων υπογράμμισε την υποχρέωση όλων να οδηγούμε με προσοχή και δεσμεύτηκε ότι η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει στην κατασκευή του ΒΟΑΚ από τον Κίσσαμο έως τη Σητεία.

Στην εισήγηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «σήμερα, είμαι εδώ όχι μόνο ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και ως Κρητικός. Η πληγή για τον τόπο μας είναι μεγάλη. Τριάντα επτά νεκροί από την αρχή της χρονιάς είναι πολλοί. Πάρα πολλοί. Τα 2/3 είναι νέοι άνθρωποι, κάτω από 35 ετών. Ο πόνος από μια τέτοια δυστυχία είναι αβάσταχτος. Πρέπει να κάνουμε όλα όσα μπορούν να γίνουν για να αλλάξει αυτή η κατάσταση».

«Οι αριθμοί προκαλούν θλίψη και τρόμο. 11.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία. Και, για κάθε θάνατο από τροχαίο, αντιστοιχούν τέσσερις βαρύτατοι τραυματισμοί, που συχνά οδηγούν σε βαριές αναπηρίες και οκτώ τραυματισμοί, που απαιτούν περίθαλψη σε νοσοκομείο», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι «τα τροχαία ατυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 18 – 35».

«Ο στόχος μας είναι συγκεκριμένος και μετρήσιμος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «να μειωθούν κατά 50% τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, μέσα σε μια δεκαετία. Αυτό εξάλλου προβλέπει και το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τίποτε λιγότερο. Μπορούμε να το κάνουμε. Αρκεί να υπηρετήσουμε, με συνέπεια και σταθερότητα, μια ολοκληρωμένη στρατηγική. Να θέσουμε τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας ψηλά στην πολιτική μας προτεραιότητα».

«Κομβικής σημασίας», χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης. και επεσήμανε ότι δεν εννοεί μόνο το κομμάτι Ηράκλειο – Χανιά, αλλά τον άξονα Κίσσαμος – Σητεία. Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, ότι ο ΒΟΑΚ θα γίνει. «Σας δίνω το λόγο μου γι’ αυτό κι εγώ, όπως ξέρετε, το λόγο μου τον κρατώ. Είναι θέμα ασφάλειας, είναι και θέμα ανάπτυξης. Χωρίς σύγχρονο οδικό άξονα, η Κρήτη θα οδηγηθεί σε συμφόρηση». 

«Πρόθεσή μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης «είναι να αποτελέσει ένα έργο ΣΔΙΤ με πληρωμές διαθεσιμότητας. Δηλαδή, με χρηματοδότηση από τον ιδιώτη ανάδοχο και αποπληρωμή του από το Κράτος, όταν ολοκληρωθεί το έργο με βάση τις προδιαγραφές που έχουν συμφωνηθεί για την παράδοση και τη συνεχή συντήρησή του». «Η βασική χρηματοδότηση μπορεί να γίνει από ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς οργανισμούς. Έχω, ήδη, κάνει σχετικές επαφές με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε «να κάνουμε τα αυτονόητα. Να μην οδηγούμε όταν έχουμε πιει. Να μην μιλάμε στο κινητό όταν οδηγούμε. Πάντα να φοράμε ζώνη, πάντα να φοράμε κράνος. Να οδηγούμε με αξιοπρέπεια και σεβασμό για τους εαυτούς μας, τους συνανθρώπους μας και τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς».

«Επιτρέψτε μου την έκφραση: Μαγκιά δεν είναι ούτε η ταχύτητα ούτε η επίδειξη. Μαγκιά είναι να φτάσεις γερός και αβλαβής στον προορισμό σου. Εσύ και όσοι ταξιδεύουν μαζί σου», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής