Μερόπη Τζούφη: Καταδικάζουμε τον ξυλοδαρμό βουλευτή και αγωνιζόμαστε ενάντια στην ακροδεξιά

PACIFIC-SUN

«Η Νέα Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα τον ξυλοδαρμό και τη χυδαία λεκτική βία εντός της Βουλής» τόνισε η Μερόπη Τζούφη, μιλώντας για την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Βασίλης Γραμμένος από τον ανεξάρτητο, αλλά εκλεγμένο με τους «Σπαρτιάτες» Κωνσταντίνο Φλώρο.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς υπογράμμισε πως το επεισόδιο είναι πρωτοφανές, ωστόσο υπενθύμισε τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο όταν ψηφιζόταν η «Συμφωνία των Πρεσπών». Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε πως «το σημερινό περιστατικό μας υπενθυμίζει τι είναι, πως λειτουργούν και τι πρεσβεύουν οι πολιτικές δυνάμεις της άκρας δεξιάς και του φασισμού».

Παράλληλα κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για ενσωμάτωση πολιτικών θέσεων και στελεχών της ακροδεξιάς, με σκοπό τη διατήρηση των εκλογικών της ποσοστών στις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Όπως είπε, «η αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν και να θωρακίσουν τη Δημοκρατία».

Κλείνοντας, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς σημείωσε πως «57 χρόνια από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου χρειάζεται δημοκρατική επαγρύπνηση και μηδενική ανοχή στους νοσταλγούς του σκότους. Η χούντα ήταν όλεθρος και μόνο». Γι’ αυτό, όπως ανέφερε, «η Νέα Αριστερά κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές λόγω των σχέσεων με τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη Κασιδιάρη».

Δείτε το βίντεο:

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής