Λευτέρης Αυγενάκης: Έρχονται πρόσθετα μέτρα στήριξης για τους αγρότες της Λίμνης Κάρλας

PACIFIC-SUN

«Δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί ούτε μία ημέρα. Δεν ασκούμε πολιτική αντιποίνων, ούτε λειτουργούμε ανάλογα με την κομματική προέλευση του καθενός εκπροσώπου της Αυτοδιοίκησης.

Και το έχουμε αποδείξει», τονίζει σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, λεπτομέρειες για το ραντεβού που δεν έγινε με τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.

Ανακοινώνει, ακόμη, ότι έρχεται ξεχωριστό πακέτο στήριξης για τους αγρότες της Λίμνης Κάρλας, ενώ χαρακτηρίζει ως πρώτιστη προτεραιότητα του υπουργείου του την αποκατάσταση της Θεσσαλίας.

Αναφέρεται  στα αποτελέσματα των ερευνών για τη γονιμότητα των εδαφών στον Θεσσαλικό κάμπο που διενεργεί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ενώ καταγράφοντας τα πρώτα μέτρα στήριξης των πλημμυροπαθών γεωργών και κτηνοτρόφων, επισημαίνει ότι «το πρόγραμμα αντικατάστασης του ζωικού κεφαλαίου των πληγέντων κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας και η ανακατασκευή των σταυλικών εγκαταστάσεων θα χρηματοδοτηθεί 100% από το πρόγραμμα που εξαγγείλαμε (Μέτρο 5.2 του ΠΑΑ), δηλαδή θα είναι δωρεάν για τους πληγέντες»

Αναφερόμενος στις λοιπές προτεραιότητες του ΥπΑΑΤ, σημειώνει την ορθή λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ και την ανανέωση του δυναμικού στον πρωτογενή τομέα με την είσοδο 60.000 παραγωγών έως το τέλος της τετραετίας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής