Κρίτων Αρσένης: Είναι ανάγκη να μετρηθεί και να αξιολογηθεί η ρύπανση του Χαϊδαρίου

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 29 Νοεμβρίου, η Επίκαιρη Ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη, Βουλευτή Δυτικής Αθήνας, με θέμα την επίκαιρη ερώτηση «Εγκατάσταση μηχανισμού μέτρησης Αερίων Ρύπων στο Χαϊδάρι» στην οποία απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

PACIFIC-SUN

Η ερώτηση αφορούσε στην εγκατάσταση μηχανισμού μέτρησης ρύπανσης στο Χαϊδάρι. Τα επίπεδα ρύπανσης στην περιοχή του Χαϊδαρίου είναι υψηλά και χρειάζεται οπωσδήποτε μια λεπτομερής παρακολούθηση της χρονικής διακύμανσης των συγκεντρώσεων σε διάφορες περιοχές του Χαϊδαρίου, ώστε να υπάρχει μια πρώτη προσέγγιση του τρόπου με τον οποίο η ρύπανση από το Θριάσιο επηρεάζει το Λεκανοπέδιο της Αθήνας και το Χαϊδάρι.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κρίτων Αρσένης: «Ο Υπουργός, αν και πρώην Βουλευτής της περιοχής, δεν μυρίζει τίποτα ύποπτο στο Χαϊδάρι…Το Χαϊδάρι γειτνιάζει με την μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της Ελλάδας, το Θριάσιο πεδίο. Έχουμε ήδη μια έκθεση από το 2010 του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που ζητά στα συμπεράσματα της να καταγραφεί και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. Όμως, το Υπουργείο προτιμά να τοποθετεί τους μετρητές μακριά από την ρύπανση. Όπως στον Πειραιά, που ο μετρητής στην πλατεία Ιπποδαμείας, μακριά από το λιμάνι δεν καταγράφει τους τεράστιους ρύπους από τα κρουαζιεροπλοια, έτσι και στη Δυτική Αθήνα ο μετρητής στο Περιστέρι δεν καταγράφει την ρύπανση από εκεί που εισέρχεται, εκεί που είναι πιο επικίνδυνη: στο Χαϊδάρι. Θα επανέλθω ξανά και ξανά στο ζήτημα μέχρι ο παραλογισμός αυτός να σταματήσει».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής