Κρ. Αρσένης: Εγκλωβισμένοι οδηγοί και επιβάτες στην Αττική οδό κατά παράβαση της σύμβασης παραχώρησης

PACIFIC-SUN

«Εικόνες χάους αντίκρισαν χθες οι οδηγοί στην Αττική οδό», αναφέρει σε επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

«Η περιπέτεια για χιλιάδες πολίτες ξεκίνησε από χθες το πρωί όταν εισήλθαν στον αυτοκινητόδρομο, πλήρωσαν το αντίτιμο στα διόδια, χωρίς να τους ενημερώσει κανείς για το τι τους περιμένει – αρκετοί έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα – και κατέληξαν ακινητοποιημένοι για ώρες, ζώντας μια περιπέτεια που έμοιαζε απλά αδιανόητη. Τα εκχιονιστικά που πήγαν να ανοίξουν τον δρόμο εγκλωβίστηκαν και αυτά.

Η εταιρεία δεν κατάφερε να κρατήσει ανοιχτή την οδική αρτηρία, ενώ σε αρχική της ανακοίνωση ούτε λίγο ούτε πολύ έριχνε την ευθύνη στους οδηγούς οι οποίοι, λόγω της έλλειψης εμπειρίας ή και φόβου, ακινητοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα και μεγάλες ουρές. Κατόπιν του άσχημου κλίματος εις βάρος της, των πυρών της κοινής γνώμης και της παρέμβασης του εισαγγελέα, η εταιρεία αναδιπλώθηκε, ζητώντας συγνώμη και διαβεβαίωσε για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τη διακατέχει.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει, ότι πριν από ένα χρόνο, μέσα στην περίοδο της πανδημίας, η Αττική οδός μαζί με τους έτερους παραχωρησιούχους, ζήτησαν δεκάδες εκατομμύρια από κρατικές επιδοτήσεις επικαλούμενοι τα «διαφυγόντα κέρδη» τους από τη μείωση των διελεύσεων.

Ο πλέον σύγχρονος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση ενός καιρικού φαινομένου μέτριας κλίμακας, καθώς όπως αποδείχθηκε δεν υπάρχει απολύτως κανένα σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης/επείγουσας κατάστασης, όπως ορίζεται από τους όρους της σύμβασης παραχώρησης», συνεχίζει ο κ. Αρσένης.

Ο κ. Αρσένης ρωτά τον υπουργό: «θα καταγγείλετε τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού; Θα απαιτήσει αποζημιώσεις για τους πολίτες και το Ελληνικό Δημόσιο, από την εταιρεία; Θα επαναφέρετε σε δημόσια διαχείριση την Αττική Οδό μετά τη λήξη της σύμβασης παραχώρησης το 2024;»

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής