Κωνσταντοπούλου: Περνάμε σε δράση για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον εκείνων που σήμερα δεν διεκδικούν τις Γερμανικές Οφειλές θα καταθέσει ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σήμερα, στις 14:00 η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, θα ακολουθήσει σειρά νομικών ενεργειών ενώπιον ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων και αρχών.

PACIFIC-SUN

Παράλληλα, ανακοίνωσε νομικές ενέργειες εναντίον της Έκθεσης Documenta 14, που δρα ως προπαγανδιστικό εργαλείο για την μη καταβολή των Γερμανικών Οφειλών και για το συνολικό ξέπλυμα της ευθύνης της Γερμανίας.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην από την «Δικαιοσύνη για Όλους» με θέμα τις πολεμικές αποζημιώσεις, επανορθώσεις και οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «περνάμε σε δράση, γιατί αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά μας να διεκδικήσουμε Δικαιοσύνη για τον λαό και για την πατρίδα μας, για τα θύματα των θηριωδιών και για την καταστροφή της χώρας. Περνάμε σε δράση, γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι την υπόθεση της απόδοσης Δικαιοσύνης την έχουν ξεπουλήσει οι Κυβερνήσεις.»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνδέοντας την απαίτηση των τελευταίων 7 χρόνων από την πλευρά της Γερμανίας προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποπληρώσει ένα χρέος που δεν του ανήκει, ενώ παράλληλα δεν προβάλλεται καμία απαίτηση από ελληνικής πλευράς συνδεδεμένη με τις γερμανικές οφειλές, προανήγγειλε μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών: «Την Πέμπτη 22.6  θα καταθέσουμε ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά εναντίον εκείνων που σήμερα δεν διεκδικούν τις Γερμανικές Οφειλές. Εναντίον εκείνων που ματαιώνουν την διεκδίκηση και παρατείνουν την μη καταβολή των γερμανικών οφειλών».

«Μιλώ συγκεκριμένα για τον Πρωθυπουργό και μέλη της Κυβέρνησης. Μιλώ, επίσης, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που συμπράττει σε αυτό το παιχνίδι. Μιλώ για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τον κύριο Στουρνάρα, που διαθέτει όλες τις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία παρακολουθεί το ζήτημα του κατοχικού δανείου, του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, από τότε, αλλά δεν περιλαμβάνει τα στοιχεία αυτά σε έκθεση. Μιλώ για όλους τους υπεύθυνους, Κυβερνητικούς και Υπηρεσιακούς, που έχουν ως καθήκον στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού του Κράτους να διαλαμβάνουν αυτήν την απαράγραπτη αξίωση της χώρας μας. Μιλώ για εκείνους, που οφείλουν αυτή την απαράγραπτη και προσδιορισμένη αξίωση της χώρας, να την περιλαμβάνουν σε κάθε διαδικασία λεγόμενης διαπραγμάτευσης ή διεθνούς συνάντησης. Μιλώ για εκείνους, οι οποίοι από θέση νεοσύστατων αρχών, όπως είναι η αρχή για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων και προϋπαρχουσών υπηρεσιών, δεν προβαίνουν στις οφειλόμενες ενέργειες, προκειμένου οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα να διεκδικηθούν με τρόπο αποτελεσματικό και άμεσο», πρόσθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Πρόκειται για εγκλήματα εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου. Πρόκειται για εγκλήματα εναντίον του δημοσίου συμφέροντος. Πρόκειται για το έγκλημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Δημοσίου, αλλά πρόκειται και για μία πτυχή της συνολικής εσχάτης προδοσίας, που διαπράττεται στην χώρα μας, με την ματαίωση τόσο της Δημοκρατίας, όσο και της Δικαιοσύνης, όσο και των βασικών αρχών, θεμελιωδών αρχών του Πολιτεύματος, μεταξύ των οποίων είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», συνέχισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής